Δεν είναι λίγο να σε περιμένει ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν στα γραφεία της Πάρμα. Αυτό το προνόμιο δοκίμασε και απήλαυσε στο κενό της, στο πλαίσιο του Parma Open, η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια δεν είχε υποχρεώσεις, ως εκ τούτου με την ομόλογό της, Σλόαν Στέφενς, πήραν τους δρόμους της πρωτεύουσας Εμιλία Ρομάνα και βρέθηκαν στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας Πάρμα.

Οι παλιότεροι την αναγνωρίζουν από τη σπουδαία ομάδα που διέπρεπε στη Serie A και που κατέκτησε το Κύπελλο UEFA δις, το 1995 και το 1999, ενώ οι νεότεροι ξέρουν ότι είναι η ομάδα που συνεχίζει την καριέρα του o θρυλικός Τζιανλουίτζι Μπουφόν, τερματοφύλακας ετών 44, ο οποίος δεν παρατά το ποδόσφαιρο με… τίποτα.

Ο Μπουφόν… περίμενε τη Σάκκαρη στα γραφεία της Πάρμα και το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης το έπαιξε… βαρύ πεπόνι. Όταν ο Μπουφόν, που ομολόγησε ότι παίζει τένις και του αρέσει να σερβίρει και να κάνει βόλεϊ, της είπε ότι παρακολουθεί τένις Γυναικών, πως είδε το παιχνίδι της τη Δευτέρα με την Κατερίνα Μπάιντλ, στο οποίο νίκησε 2-1, και ότι γνωρίζει ότι είναι στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, η 27χρονη τενίστρια απάντησε χαριτολογώντας: «Κι εγώ σε ξέρω».

Στη συνέχεια, βέβαια, η ίδια επιδαψίλευσε έναν πρώτης τάξεως έπαινο στο θρυλικό τερματοφύλακα, πρωταθλητή κόσμου το 2006 με την εθνική Ιταλίας: «Ο προπονητής μου, Τομ Χιλ, μου λέει να μην αφήνω τίποτα να περάσει, όπως κάνει ο Μπουφόν».

Οι δυο τους, μάλιστα, αντάλλαξαν και δώρα, αφού πλέον η Σάκκαρη έχει στη συλλογή της μία εμφάνιση του 44χρονου πρεσβευτή της Πάρμα και ο Μπουφόν μία ρακέτα της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας όλων των εποχών.