Αν και μπήκε ως αλλαγή, ο Λιονέλ Μέσι πρόλαβε να σκοράρει δυο φορές στη φιλική νίκη της Αργεντινής επί της Τζαμάικα. Με τον Χάμες Ροντρίγκες στη σύνθεσή της η Κολομβία νίκησε το Μεξικό 3-2. Στα πέντε γκολ σταμάτησε η Βραζιλία κόντρα στην Τυνησία.

Είναι ο Λιονέλ Μέσι, για πολλούς ο «μεσσίας» του ποδοσφαίρου . Ο 35χρονος σούπερ σταρ μπήκε αλλαγή στο φιλικό με τη Τζαμαϊκα στο 56ο΄λεπτό και το σκορ σε εκείνο το σημείο 1-0 χάρη στο γκολ του Άλβαρεζ από το 13ο λεπτό.

 Ο Μέσι λοιπόν στο 86΄έβαλε δεύτερο γκολ για την Αργεντινή και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε με εκτέλεση φάουλ το τελικό 3- 0 στο Νιου Τζέρσει , γκολ ιστορικό, υπ’ αριθμόν 90 με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής η οποία είναι αήττητη επί 35 ματς. Μάλιστα ο Αργεντίνος παρά το αρχικό σάστισμα υπέγραψε αυτόγραφο στην πλάτη εισβολέα οπαδού πριν τον καθηλώσουν στο έδαφος οι υπεύθυνοι ασφαλείας.

 Στο Παρίσι, «πάρτι» για τη Βραζιλία με αντίπαλο την Τυνησία 1-0 από τον Ραφίνια στο 11′ πρόσκαιρη ανάκαμψη για τους Αφρικανούς, το γκολ του Ταλμπί στο 18′ καθώς στο επόμενο λεπτό ο Ριτσάρλισον άλλαξε το σκορ 2-1 η Βραζιλία και 3-1 στο ημίωρο με πέναλτι του Νειμάρ και την απαραίτητη σάμπα. Πριν κλείσει το ημίχρονο οι λατινοαμερικανοί πανηγύρισαν το 4-1 πάλι με τον Ραφίνια και το τελικό 5-1 στο φιλικό προετοιμασίας για τη Βραζιλία έγινε στο 74 από τον Πέδρο.

 Στην Καλιφόρνια  η Κολομβία με τον Χάμες Ροντριγκέζ βασικό βρέθηκε με το πεναλτι του Βέγκα και το γκολ του Αρτεάγκα στο 29′ 2- 0 πίσω στο σκορ από το Μεξικό με το οποίο πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Πινέδα. Ωστόσο στο 49΄ και στο 52΄ο Σινιστέρα έφερε σε ισορροπία τη φιλική αναμέτρηση και στο 68′ με το γκολ του Μπάριος ήρθε η ολική ανατροπή του σκορ. Νίκη 3-2 για την Κολομβία.