Η καταρρακτώδης βροχή που καθυστέρησε μία ώρα την εκκίνηση, έκανε επεισοδιακό το Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη, με τους πιλότους να κρατούν με δυσκολία τα μονοθέσιά τους, ακόμη και στον αναγνωριστικό γύρο.

Το σερί με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει στην πίστα διατηρήθηκε και φέτος, ενώ πολλοί οδηγοί, ανάμεσά τους και ο Χάμιλτον, είχαν εξόδους στον τοίχο.

Ο Σέρχιο Πέρεζ με Ρεντ Μπουλ ήταν ο νικητής, αφήνοντας πίσω του τις Φεράρι των Λεκλέρ και Σάινθ, παρά την pole position, ενώ ο Φερστάπεν, που τερμάτισε 7ος, θα περιμένει την στέψη του στο Grand Prix της Ιαπωνίας.

Έγραψε ιστορία ο Φινλανδός οδηγός Κάλε Ροβάνπερα. Μια μόλις ημέρα μετά τα 22α γενέθλια του, κέρδισε στη Νέα Ζηλανδία τον 11ο αγώνα της σεζόν στο WRC και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ απομένουν δύο ακόμη ράλι.

Μάλιστα, ο οδηγός της Τογιότα φέρνει το τίτλο στην πατρίδα του 20 χρόνια μετά τον Γκρόνχολμ, ενώ γίνεται ο νεότερος στην ιστορία του αθλήματος, παίρνοντας το ρεκόρ από τον θρυλικό Κόλιν Μακρέι, που τα είχε καταφέρει το 1995 στα 27 του όμως χρόνια.