Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους αθλητές στον κόσμο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι για δεύτερη διαδοχική χρονιά περιλήφθηκε στους τρεις κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2022, με το θρυλικό άλμα 8,52 που έκανε στη διοργάνωση του Μονάχου, παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο, στη διοργάνωση που έγινε στο Βελιγράδι και «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου στο Γιουτζίν του Όρεγκον έκανε φανταστική χρονιά και προσέθεσε στις πρότερες επιτυχίες του, με κορωνίδα το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο τον περασμένο Αύγουστο στο Τόκιο.


Ο Τεντόγλου είναι ο πλέον αναγνωρισμένος άλτης του μήκους στον πλανήτη, αν και, για να κατακτήσει την ευρωπαϊκή κορυφή σε ό,τι αφορά τον κορυφαίο αθλητή, θα πρέπει να ανταγωνιστεί ένα… κτήνος: τον Σουηδό Αρμάντ Ντουπλαντίς, που έχει κάνει… γιογιό το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, το οποίο έφτασε στα 6,21μ. στο πρόσφατο Παγκόσμιο του Όρεγκον, και τον Νορβηγό δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Γιάκομπ Ινγκερμπρίτσεν, που πήρε το χρυσό στα 5.000μ. και το ασημένιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο, ενώ έκανε το νταμπλ στα συγκεκριμένα αγωνίσματα στο Μόναχο.
Ο Τεντόγλου έχει, ούτως ειπείν, να περάσει… σκανδιναβικό μπλόκο προκειμένου να πάρει το βραβείο.