Ο Κιλιάν Εμπαπέ υπέγραψε ηγεμονικό συμβόλαιο ανανέωσης με την Παρί Σεν Ζερμέν στα τέλη Μαΐου, το οποίο του έδινε δικαιοδοσία στις αποφάσεις που θα λάμβανε η διοίκηση του συλλόγου.

Ο 23χρονος Γάλλος φορ από την αρχή διαπίστωσε ότι εκείνος ο όρος δεν θα ίσχυε όπως ήλπιζε. Η πρώτη επιθυμία του, να φύγει ο Νεϊμάρ από το Παρίσι, δεν έγινε αποδεκτή, ενώ η σύγκρουση με τον Μέσι, ειδικά σε ένα ματς που τον έσπρωξε επιδεικτικά με τον ώμο επειδή δεν του έδωσε πάσα, βρήκε τους φίλους της Παρί διχασμένους.

Μετά το πρόσφατο ματς με τη Ρεμς και τη «λευκή» ισοπαλία, ο Εμπαπέ ανήρτησε στο Instagram μία λεζάντα, με το hashtag pivottag, το οποίο ήταν σαφές τι υποδήλωνε: το παράπονό του από τον Κριστόφ Γκαλτιέ, προπονητή της Παρί, που τον χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης και όχι ως περιφερειακό κυνηγό.

Αυτό έγινε μόλις τη Δευτέρα, με τον 23χρονο στράικερ, πρωταθλητή κόσμου το 2018 με τη Γαλλία με δύο δικά του γκολ στο 4-2 επί της Ρωσίας, να εκδηλώνει την επιθυμία του να φύγει, δηλαδή να μην παραμείνει άλλη μέρα στο Παρίσι.

Στην Παρί το περίμεναν αυτό και η αντίδραση ήταν να διαρρεύσουν ότι δεν πρόκειται να τον δώσουν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Νασέρ ελ Κελαΐφι και ο Φλορεντίνο Πέρεθ διέπονται από αμοιβαία αντιπάθεια. Όμως, είναι ενδεχομένως η μόνη ομάδα στον κόσμο που μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για να τον αποκτήσει και που, ταυτοχρόνως, τον θέλει, έχοντας εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον που γινόταν εντονότερο με το πέρασμα του χρόνου.

Υπάρχουν, πάντως, δημοσιεύματα που θέλουν τη Λίβερπουλ να ενδιαφέρεται, αν και τα χρήματα για να πληρώσει ακόμα και την αποζημίωσή του δεν φαίνεται ότι υπάρχουν.