Γενέθλια είχε ο Πελέ, ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και δήλωσε «ευτυχισμένος» που μπόρεσε να γιορτάσει τα 82 του χρόνια με «καλή υγεία», μετά την περσινή νοσηλεία του σε νοσοκομείο.

«Φίλοι μου από την Βραζιλία και όλον τον κόσμο, είμαι χαρούμενος, πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και που ο Θεός μου έδωσε υγεία για να μπορώ να σας ευχαριστήσω όλους για όλα όσα έχω λάβει», σημείωσε ο μοναδικός νικητής τριών Μουντιάλ σε βίντεο που «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Ογδόντα δύο χρόνια είναι ένα δώρο από τον Θεό. Ελπίζω να συνεχίσουμε πολύ χρόνο μαζί και, αν θέλει ο Θεός, άλλα 82 θα ήταν καλά», αστειεύθηκε ο Πελέ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

Ο Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, ο οποίος θεωρείται από πολλούς, ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021, νοσηλεύθηκε στο Σάο Πάολο για αφαίρεση όγκου του παχέος εντέρου. Εκτοτε, η οικογένειά του και οι θεράποντες ιατροί του, αναφέρουν ότι η υγεία του είναι σταθερή και ότι πρέπει να πηγαίνει τακτικά στο νοσοκομείο για συνεδρίες χημειοθεραπείας, στο πλαίσιο του θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

Ο «βασιλιάς», ο οποίος δεν ανέφερε την ασθένεια στο βίντεό του, είχε επίσης προβλήματα στους νεφρούς και στο ισχίο, που μείωσαν την κινητικότητά του, αναγκάζοντάς τον να χρησιμοποιεί περιπατητή ή αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Πελέ, έχει περιορίσει δραστικά τις δημόσιες εμφανίσεις του, αν και παραμένει ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι αρκετά από τα «ιερά τέρατα» του βραζιλιάνικου και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ροναλντίνιο, ο Νεϊμάρ, ο Ρονάλντο και ο Ριβάλντο, ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο ίνδαλμα τους.