Eκπληκτικό παιχνίδι έγινε στη Λισαβόνα, όπου η Μπενφίκα νίκησε 4-3 τη Γιουβέντους, αν και προηγούνταν 4-1 έως και 15 λεπτά πριν τη λήξη και είχε ευκαιρίες να βάλει το πέμπτο γκολ. Η «Κυρία» μείωσε σε 4-3 μέσα σε ένα τρίλεπτο, από το 77’ έως το 79’, και δημιούργησε έναν ψυχοβγάλτη στο «Λουζ», αλλά οι «αετοί» κράτησαν τη νίκη και πήραν την πρόκριση για τη φάση των «16» του Champions League.

Οι πιθανότητές τους για πρωτιά, πάντως, εξαρτώνται από την Παρί και τη… Γιουβέντους. Η τριανδρία Μέσι-Εμπαπέ-Νεϊμάρ έκανε πάρτι απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, 7-2, όμως στις 2 Νοεμβρίου οι Γάλλοι παίζουν στο Τορίνο και οι Ιταλοί χρειάζονται βαθμούς ώστε να συνεχίσουν στο Europa League, αφού είναι ισόβαθμοι με τους Ισραηλινούς, που υποδέχονται την Μπενφίκα. Λόγω επίθεσης, η Παρί υπερτερεί, οπότε η Μπενφίκα θέλει καλύτερο αποτέλεσμα για να τερματίσει πρώτη στον όγδοο όμιλο.

Neymar
Ο Νεϊμάρ σκόραρε και εις βάρος της Μακάμπι Χάιφα

Στον πέμπτο όμιλο, η Τσέλσι εξασφάλισε την πρόκριση με το 2-1 επί της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, όχι όμως και η Μίλαν, παρά τον περίπατο στο Ζάγκρεμπ, 4-0, επί της Ντινάμο. Οι «ροσονέρι» υποδέχονται τους Αυστριακούς, από τους οποίους έχουν ένα βαθμό περισσότερο, τη στιγμή που οι «μπλε» παίζουν στο Λονδίνο με την Ντινάμο, η οποία έχει ελπίδες για πρόκριση στο Europa League, αλλά όχι και για τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Werner
Ο Τίμο Βέρνερ έβαλε το βουλοκέρι στο θρίαμβο της Λειψίας επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Σε ό,τι αφορά τον έκτο όμιλο, ο Γιώργος Γιακουμάκης πέτυχε το πρώτο γκολ του για λογαριασμό της Σέλτικ στο Champions League, αλλά αυτό δεν συνοδεύτηκε από νίκη. Η Σαχτάρ ισοφάρισε και όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «32» του Europa League, αλλά με εντός έδρας νίκη επί της Λειψίας, η οποία νίκησε 3-2 την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, την φτάνει στη βαθμολογία και υπερέχει στην ισοβαθμία, αφού την είχε νικήσει 4-1 την πρώτη αγωνιστική στη Γερμανία. Οι Καστιγιάνοι, που έχουν προκριθεί, είναι φαβορί για την πρωτιά, αφού υποδέχονται την ουραγό από τη Σκωτία.

Τέλος, στον έβδομο όμιλο, η κατάσταση έχει διευθετηθεί. Με τη «λευκή» ισοπαλία στο Ντόρτμουντ, η Μπορούσια προκρίθηκε στη φάση των «16» του Champions League και η Μάντσεστερ Σίτι, που είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά ο Ριγιάντ Μαχρέζ αστόχησε, εξασφάλισε την πρώτη θέση. Η Σεβίλλη, που νίκησε 3-0 την Κοπεγχάγη στην Ισπανία, θα συνεχίσει στους «32» του Europa League.

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική)


Ε’ όμιλος

Σάλτσμπουργκ-Τσέλσι 1-2, Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μίλαν 0-4
Η βαθμολογία: Τσέλσι 10 (8-3), Μίλαν 7 (8-7), Σάλτσμπουργκ 6 (5-4), Ντινάμο Ζάγκρεμπ 4 (3-9)




ΣΤ’ όμιλος

Σέλτικ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1, Λειψία-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2
Η βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 10 (10-4), Λειψία 9 (9-9), Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-6), Σέλτικ 2 (3-10)




Ζ’ όμιλος

Σεβίλλη-Κοπεγχάγη 3-0, Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0
Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 11 (11-1), Μπορούσια Ντόρτμουντ 8 (9-4), Σεβίλλη 5 (5-9), Κοπεγχάγη 2 (0-11)



Η’ όμιλος

Μπενφίκα-Γιουβέντους 4-3, Παρί Σεν Ζερμέν-Μακάμπι Χάιφα 7-2
Η βαθμολογία: Παρί Σεν Ζερμέν 10 (13-5), Μπενφίκα 10 (9-5), Γιουβέντους 3 (8-11), Μακάμπι Χάιφα 3 (6-15)