Από πολύ νωρίς, στα δύο παιχνίδια που άνοιξαν την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων στο Champions League για την Τετάρτη, φάνηκε το προδιαγεγραμμένο της μοίρας των δύο ισπανικών ομάδων που ανέμεναν να εισακουστούν οι... προσευχές τους.

Στο Μιλάνο και το Μπριζ επικράτησε... εκκωφαντικός θόρυβος, από δύο συντριβές με το ίδιο σκορ: η Ίντερ νίκησε εντός έδρας 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν και η Πόρτο επικράτησε απολύτως της Κλαμπ Μπριζ και την συνέτριψε με το ίδιο σκορ.


Οι «νερατζούρι» του Σιμόνε Ιντσάγκι έφτασαν τους 10 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Μπάγερν Μονάχου, που επρόκειτο να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα αργότερα (22:00), προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωτιά του τρίτου ομίλου. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν 4 με ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά ακόμα κι αν η Ίντερ ηττηθεί στο τελευταίο παιχνίδι της, δεν μπορούν να την υπερκεράσουν, αφού υστερούν στην ισοβαθμία λόγω των μεταξύ τους αποτελεσμάτων (1-0 υπέρ των Ιταλών στο «Τζουζέπε Μεάτσα», 3-3 στο «Καμπ Νου»).

Πάντως, με τη Βικτόρια Πλζεν να παραμένει χωρίς βαθμό, η ομάδα του Τσάβι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους «32» του Europa League για δεύτερη διαδοχική χρονιά.



Το αφήγημα δεν είναι το ίδιο για την Ατλέτικο, αλλά είναι παρεμφερές. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που επρόκειτο να αντιμετωπίσει εντός έδρας την Μπάγερν Λεβερκούζεν με φόντο την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συνέχειάς της ακόμα και στο Europa League, είδε την Πόρτο να φτάνει τους 9 βαθμούς άμα τη παρελάσει στο Βέλγιο. Σε περίπτωση νίκης τους επί των Γερμανών, που με τους 3 βαθμούς εγείρουν αξιώσεις για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, θα φτάσουν στους 7 και την 1η Νοεμβρίου θα ταξιδέψουν στο Οπόρτο, όπου ως φιλοξενούμενοι θα θέλουν μόνο νίκη, ενώ οι «δράκοι», που είδαν τον τερματοφύλακά τους, Ντιόγο Κόστα, να πιάνει ακόμα ένα πέναλτι, το τέταρτο σε τρία παιχνίδια, θα παίζουν για δύο αποτελέσματα.

Γίνεται, σε αντίθεση με την περίπτωση της Μπαρτσελόνα, που... σίγουρα δεν γίνεται.