Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο δημαρχείο του Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ, προπονητής των Reds, παρέλαβε το βραβείο «Freedom of the city».

Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Λίβερπουλ που τον έκαναν να αισθάνεται σαν «στο σπίτι» του στα επτά χρόνια παραμονής του στην πόλη και την ομάδα της.

«Η πόλη του Λίβερπουλ είναι σπίτι για μένα, έτσι είναι» παραδέχτηκε ο Κλοπ στις δηλώσεις του και προσέθεσε ότι νιώθει «πολύ προνομιούχος» που αναγνωρίζεται από την πόλη.

Όταν ρωτήθηκε αν νιώθει επίτιμος «scouser» μετά από τα επτά χρόνια στο Λίβερπουλ, απάντησε: «Δεν είναι στο χέρι μου να το πω αυτό, αλλά νιώθω έτσι και με τα χρόνια καταλαβαίνεις ότι, οι scousers και εμείς ως η οικογένεια, έχουμε πολλά κοινά πράγματα. Μας ενδιαφέρουν παρόμοια πράγματα, έχουμε παρόμοιες πολιτικές απόψεις και μας αρέσει να είμαστε πολύ ανοιχτοί, έτσι είναι. Όλοι οι άνθρωποι γύρω μου, οι φίλοι και η οικογένειά μου, βλέπουν περισσότερο την πόλη από εμένα και ακούω πάντα ότι την απολαμβάνουν ακριβώς γι' αυτό, γιατί οι άνθρωποι είναι πραγματικά ανοιχτοί, ευγενικοί και φιλικοί. Αυτό θέλω να είμαι κι εγώ».

Ο Κλοπ είναι μόλις το δεύτερο άτομο εκτός Ηνωμένου Βασιλείου που λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο, μετά τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και ακτιβιστή κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα.

«Άκουσα ότι ο μόνος μη-scouser που έλαβε την τιμή ήταν ο Νέλσον Μαντέλα – ποιος να σκεφτόταν ποτέ ότι θα αναφερόμουν στην ίδια πρόταση με τον Νέλσον Μαντέλα; Οπότε, είναι μεγάλη τιμή», δήλωσε στο Skysports ο Γερμανός.

Ο Κλοπ έχει γίνει αγαπητός στο Λίβερπουλ και επειδή μιλά για θέματα εκτός ποδοσφαίρου, ενώ έχει ορκιστεί να συνεχίσει να υπερασπίζεται την πόλη του Λίβερπουλ όποτε το κρίνει απαραίτητο.

«Έχω διαβάσει λίγο για αυτό (βραβείο), τί σημαίνει», συνέχισε. «Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά ένα από τα καθήκοντα είναι να υπερασπιστώ την πόλη, ή στο παρελθόν ήταν έτσι. Ξέρω ότι το εννοούσαν διαφορετικά, αλλά θα το κάνω, με λόγια, για πάντα».

Η ακτιβίστρια του Χίλσμπορο Μάργκαρετ Άσπιναλ, ο γιος της οποίας Τζέιμς πέθανε σε ηλικία 18 ετών στην καταστροφή του 1989, ήταν επίσης παρούσα στην τελετή και ο Κλοπ της απέτισε φόρο τιμής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Δεν μπορώ να είμαι πιο εντυπωσιασμένος για να είμαι ειλικρινής, είναι απίστευτο. Είχαμε μια αρκετά στενή σχέση από την αρχή», είπε για την Άσπιναλ.

«Είμαι ένας άνθρωπος που νοιάζεται πραγματικά, αλλά η Μάργκαρετ με βοήθησε να καταλάβω την κατάσταση γιατί προφανώς ήταν πολύ καιρό πριν. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα λέει τα περισσότερα για τον σύλλογο και τους ανθρώπους της πόλης ότι δεν το ξεχνάμε, με τον σωστό τρόπο».

Ο Κλοπ γιόρτασε την επέτειο των επτά χρόνων στο Άνφιλντ τον περασμένο μήνα και παρά το δύσκολο ξεκίνημα της τρέχουσας εκστρατείας, πρόκειται να μείνει στη Λίβερπουλ για αρκετό καιρό ακόμη. Ο 55χρονος παρέτεινε το συμβόλαιό του τον Απρίλιο και η τρέχουσα συμφωνία του θα έχει διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2026.
Πηγή: gazzetta.gr