Σαν τους... Χιώτες ήρθαν τα καλά νέα για τον Στέφανο Τσιτσιπά την Πέμπτη: ο αποκλείσμός του Νορβηγού Κάσπερ Ρούουντ από τον Ιταλό Λορέντσο Μουσέτι σήμανε την επιστροφή του στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Από την προσεχή Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, ο Τσιτσιπάς θα «στρογγυλοκάθεται» εκεί, ελπίζοντας, μια και το 'φερε η κουβέντα, να έχει τον τρίτο κεκτημένο φετινό τίτλο του

Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε την 59η φετινή νίκη του απέναντι στον Γάλλο Κορεντάν Μουτέ, ο οποίος είναι νούμερο 64 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο τελευταίος προέβαλε αντίσταση στον Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ, όταν οδήγησε στο τάι μπρέικ την αναμέτρηση, αλλά λύγισε 7-3. Ο Τσιτσιπάς είχε πάρει το πρώτο σετ 6-3 και με το 7-6 του δεύτερου προκρίθηκε στους προημιτελικούς, που θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Τόμι Πολ, που έπαιζαν αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ο προημιτελικός του Έλληνα τενίστα είναι προηγραμματισμένος για τις 21:50. 

Μάλιστα, υπάρχει η πιθανότητα να φτάσει και στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, εφόσον κατακτήσει αυτό το τουρνουά της σειράς ATP1000. Πάντως, αν προκριθεί στα ημιτελικά μάλλον θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.