Δεν φτάνουν οι χιλιάδες κατηγορίες για τους θανάτους εργαζομένων στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και τη μη τήρηση των εργατικών νόμων μαζί με την κοινωνική καταπίεση, το Κατάρ, μόλις 12 μέρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου (στις 20 Νοεμβρίου, με το παιχνίδι Κατάρ-Εκουαδόρ), έχει να αντιμετωπίσει τοποθετήσεις που αποτυπώνουν τη μισαλλοδοξία και τον αρτηριοσκληρωτισμό που προσπαθεί να εξαλείψει έστω για ένα μήνα, όσο κρατά η διοργάνωση. 

Σημασία έχει ποιος κάνει την τοποθέτηση και όταν πρόκειται για έναν παλαίμαχο διεθνή με την εθνική Κατάρ, που παρεμπιπτόντως είναι και πρεσβευτής του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, τότε τα πράγματα μόνο χειρότερα γίνονται. 

«Πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας εδώ», είπε ο Σαλμάν. Η ομοφυλοφιλία είναι χαράμ. Ξέρετε τι σημαίνει χαράμ (απαγορευμένο);», είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ήταν απαγορευμένη, ο Σαλμάν είπε: «Δεν είμαι αυστηρός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι απαγορευμένη; Γιατί είναι μία βλάβη στο μυαλό».

Στη συνέχεια, η συνέντευξη διακόπηκε αμέσως από έναν συνοδό. H πλάκα είναι ότι το Κατάρ περιμένει ένα εκατομμύριο επισκέπτες για τη διοργάνωση και φυσικά ζημιωμένο βγαίνει με τέτοιες τοποθετήσεις.