Τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου φθάνουν σιγά σιγά στο Κατάρ.

Ο Λιονέλ Μέσι με την υπόλοιπη αποστολή της Αργεντινής, προσγειώθηκαν στην Ντόχα, εκεί όπου βρίσκεται και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία. Την πεποίθηση ότι οι τρικολόρ θα πρωταγωνιστήσουν στα γήπεδα του Κατάρ, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Πιστεύω στην εθνική ομάδα. Νομίζω ότι (η κατάκτηση του τροπαίου) είναι εφικτή. Επιπλέον, έχουμε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο κατά τη γνώμη μου» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Στο προπονητικό κέντρο που θα φιλοξενηθεί κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, αφίχθη η εθνική Γερμανίας, ενώ εκτός από τις αποστολές των ομάδων στο Κατάρ φθάνουν καθημερινά και φίλαθλοι από όλο τον κόσμο.

Οι Fan Zones ετοιμάζονται να υποδεχθούν χιλιάδες φίλους του ποδοσφαίρου. Σε μία χώρα που το αλκοόλ απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους, οι ειδικά διαμορφωμένες ζώνες προσφέρουν στους φιλάθλους τη δυνατότητα να απολαύσουν το ποτό τους…

Θα πρέπει όμως να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς ένα κουτάκι μπύρας αγγίζει τα 14 ευρώ. «Φυσικά, πρέπει να σεβαστούμε την κουλτούρα της διοργανώτριας χώρας, αλλά επίσης θέλουμε να σεβαστούμε και τις επιθυμίες των φιλάθλων των άλλων χωρών» είπε η Διευθύντρια εμπορικού Μάρκετινγκ FIFA. Εκτός από τις Fan Zones οι επισκέπτες θα μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ και στην παραλία.

Η κυβέρνηση του Κατάρ άνοιξε τρεις νέες παραλίες με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού.