Τρόπον τινά έκπληξη, αν και όχι της εμβέλειας του προηγούμενου παιχνιδιού, στο οποίο η Σαουδική Αραβία νίκησε 2-1 την Αργεντινή, ήταν η «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε η Τυνησία από τη Δανία, 0-0, στο στάδιο «Education City», για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που διεξάγεται στο Κατάρ, στο πλαίσιο του τέταρτου όμιλου της διοργάνωσης. 




Οι Σκανδιναβοί είχαν ως επί το πλείστον τον έλεγχο, αλλά αυτό το 38,6% της κατοχής που οι Τυνήσιοι είχαν στο παιχνίδι μετουσιώθηκε σε 13 τελικές, περισσότερες από τις 11 των Δανών, οι οποίοι αύξησαν την πίεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και έγιναν εξόχως απειλητικοί. Οι Δανοί είχαν δοκάρι στο 70' με τον Κορνέλιους, ο οποίος είχε μπει μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι και ατύχησε σε απόσταση αναπνοής -πραγματικά περισσότερο δεν γίνεται, ενώ στις δύο ομάδες ακυρώθηκε ένα γκολ από τον VAR. 


Ο Τζεμπαλί στο 23' και ο Σκοβ Όλσεν στο 55' στερήθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο τη χαρά να σκοράρουν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Δανοί ζήτησαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, για χέρι του Μεριά, σε μια φάση που ήταν τουλάχιστον ύποπτη, αλλά ο Σέζαρ Ράμος από το Μεξικό, που σε πρώτο χρόνο δεν έδωσε την παράβαση, δεν άλλαξε την απόφασή του ούτε όταν είδε τη φάση στον VAR.


Φυσικά, ξεχώρισε η παρουσία του Κρίστιαν Έρικσεν, που ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαν. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στην πρεμιέρα του περσινού Euro, ο νυν ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο παιχνίδι της Δανίας με τη Φινλανδία, με τρομερές σκηνές να λαμβάνουν χώρα στην Κοπεγχάγη. Ο Έρικσεν επέστρεψε στη δράση τον Φεβρουάριο του 2022 και η παρουσία του προκάλεσε συγκίνηση. Μάλιστα, είχε και ευκαιρία να σκοράρει.




Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γαλλία είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Αυστραλία την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, στις 21:00.  

Δανία (Κ. Γιούλμαν): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κερ (65' Γένσεν), Αντρέας Κρίστενσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (45+1' Ντάμσγκααρντ), Έρικσεν, Μέλε, Σκοβ Όλσεν (65' Λίντστρεμ), Ντόλμπεργκ (65' Κορνέλιους).
Τυνησία (Γ. Κάντρι): Νταμέν, Ταλμπί, Μπρον, Μεριά, Ντρέγκερ (88' Κεσχρίντα), Αμπντί, Σχιρί, Λαϊντουνί (88' Σασί), Μσακνί (80' Μεϊμπρί), Μπεν Σιλμάν (67' Σλιτί), Τζεμπαλί (80' Κενισί).