Οι πιο... ψαγμένοι ποδοσφαιρόφιλοι θα θυμούνται εκείνον τον τύπο που, στα τέλη του Αυγούστου του 2021 και όταν έμαθε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείχε ελάχιστα να συμφωνήσει με την εχθρική Μάντσεστερ Σίτι, έκαψε τη φανέλα του στο μπαλκόνι, μόνο και μόνο για να εκτεθεί ανεπανόρθωτα αφού, σκάρτη μέρα αργότερα, ο Πορτογάλος συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ε, είναι αυτός ο ίδιος φίλος των «κόκκινων διαβόλων» που την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, πρέπει να ένιωσε ότι δεν έχασε και πολλά με εκείνη την κίνηση. Μόλις 14 μήνες αργότερα, αλλά στην ουσία του πολύ πρωτύτερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί παρελθόν και θα συνεχίσει την καριέρα του ως ελεύθερος και πιθανότατα εκτός Μάντσεστερ, εκτός αν... διαλέξει τη Σίτι, οπότε εκείνο το κάψιμο θα αποκτήσει αλληγορικό νόημα. 


Το σίγουρο είναι ότι, ενώ ο Πορτογάλος άσος προετοιμάζεται στο Κατάρ για τη συμμετοχή του σε πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, όταν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίσει την Γκάνα (18:00), η Γιουνάιτεντ ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter την είδηση της λύσης συμβολαίου με τον Ρονάλντο. 

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φεύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοινή συναινέσει και άμεσα. Το κλαμπ τον ευχαριστεί για την τεράστια προσφορά του σε δύο θητείες στο Ολντ Τράφορντ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος. 


Ο Ρονάλντο, από τη μεριά του, ουσιαστικά είχε ανοίξει μονάχος την πόρτα της εξόδου, καθώς την εν γένει αντιδραστική συμπεριφορά του διαδέχθηκε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, μία συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν, η οποία προβλήθηκε σε δύο μέρη. Αυτή ήταν που έφερε στα όριά της τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ, η οποία αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει. 

Στην ανακοίνωση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, μετά την επισημοποίηση του «διαζυγίου», αναφέρονται τα εξής: «Ύστερα από συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συμφωνήσαμε αμοιβαία να τερματίσουμε το συμβόλαιό μας νωρίτερα. Λατρεύω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγαπώ τους οπαδούς, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ωστόσο, νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναζητήσω μια νέα πρόκληση. Εύχομαι στην ομάδα κάθε επιτυχία για το υπόλοιπο της σεζόν και για το μέλλον».