Το πρώτο παιχνίδι της Δευτέρας, 28 Νοεμβρίου, αιχμαλώτισε τη φαντασία του κοινού, αφού η Σερβία και το Καμερούν ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Το δεύτερο έδειξε πως ό,τι μπορεί να αρχίσει καλά, γίνεται να συνεχιστεί βέλτιστα. Η Γκάνα νίκησε στο «Education City» τη Νότιο Κορέα 3-2, στο πλαίσιο του όγδοου ομίλου της διοργάνωσης και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. 

Eπρόκειτο για ένα τρελό και παλαβό ματς, αφού δύο εντελώς διαφορετικές, αλλά με κοινό παρονομαστή κάποιου είδους παράνοια, κουλτούρες συναντήθηκαν. Η Γκάνα, ουσιαστικά, άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του ματς, με τον Μοχάμεντ Σαλισού στο 24'. 


Η Γκάνα προηγήθηκε 2-0 όταν ο Τζόρνταν Αγιού βρήκε με ωραία σέντρα τον Μοχάμεντ Κούντους, δέκα λεπτά αργότερα.


Οι Κορεάτες μπήκαν μαινόμενοι στο δεύτερο ημίχρονο και πριν προλάβεις να πεις Ινμπόμ Χουάνγκ ισοφάρισαν.


Ο Γκουέ-σουνγκ Τσο το έκανε, στο 58' και το 61'.




Πριν, όμως, ο καπνός κατακαθίσει και λίγο πιο γρήγορα από το χρόνο που χρειάζεται το μετρό να φτάσει στο Σύνταγμα από την Πανόρμου, η Γκάνα προηγήθηκε ξανά, με τον Κούντους να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό γκολ του στο 68'.

Η Κορέα προφανώς αύξησε την πίεσή της και το γεγονός ότι το σκορ του Καμερούν-Σερβία δεν επαναλήφθηκε ήταν ένα μικρό θαύμα. Η ευκαιρία του Τσο αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. 




Νότιος Κορέα (Π. Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90' Κουνγκ-Γον Γουόν), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (78' Ουί-Τζο Χουάνγκ), Τζανγκ-Χουν Κγουόν (57' Κανγκ-Ιν Λι), Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46' Σανγκ Χο Να), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

Γκάνα (Ότ. Άντο): Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78' Οντόι), Σαλισού, Μενσά (88' Μπάμπα), Αμαρτέι, Πάρτεϊ, Κουντούς (83' Τζίκου), Σαμέντ, Τζόρνταν Αγιού (78' Κέρεχ), Αντρέ Αγιού (78' Σουλεμάνα), Γουίλιαμς