Έπειτα από τους συγκλονιστικούς αγώνες της Πέμπτης στον 5ο και 6ο όμιλο όπου οι προκρίσεις κρίθηκαν «στο νήμα», ενώ δύο φαβορί, Βέλγιο και Γερμανία πήραν από νωρίς τον δρόμο της επιστροφής, η πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ολοκληρώνεται απόψε με τα παιχνίδια του 7ου και 8ου ομίλου, απ’ όπου θα προκύψουν και τα δύο τελευταία «εισιτήρια» για τη φάση των «16».

Μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί οι: Αργεντινή, Πολωνία, Αυστραλία, Γαλλία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Σενεγάλη, Ολλανδία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιαπωνία, Κροατία και Μαρόκο. Έτσι τα δύο τελευταία ζευγάρια στους «16» του Μουντιάλ, που προέκυψαν είναι τα Ιαπωνία - Κροατία (17:00, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου) και Μαρόκο - Ισπανία (17:00 ,Τρίτη 6 Δεκεμβρίου).

Η Βραζιλία στον 7ο και η Πορτογαλία στον 8ο όμιλο έχουν διασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στα νοκ-άουτ και πλέον εκκρεμούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν τις δεύτερες θέσεις στα δύο γκρουπ, με τα παιχνίδια Γκάνα-Ουρουγουάη και Σερβία-Ελβετία να τραβούν πάνω τους όλα τα «φώτα».

Oι σημερινοί αγώνες

  • Γκάνα-Ουρουγουάη (17:00)
  • Ν. Κορέα-Πορτογαλία (17:00)
  • Σερβία-Ελβετία (21:00)
  • Καμερούν-Βραζιλία (21:00).