Μπορεί το ντέρμπι «αιωνίων», στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε 68-66 του Παναθηναϊκό, να έγινε στο πλαίσιο της μόλις όγδοης αγωνιστικής στην Basket League, παρ' όλα αυτά δεν είναι πρόωρο να ειπωθεί ότι, ύστερα από αυτήν τη νίκη τους στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται κοντά στην εξασφάλιση του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας για τα playoffs. 







Η διαφορά των δύο νικών που έχει ο Ολυμπιακός, αφού ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί από τον Άρη στην πρεμιέρα, δεν θα καλυφθεί εύκολα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 8-0 στην Basket League και δεν φαίνεται ότι απειλούνται σε σχέση με τους υπόλοιπους αντιπάλους. 






Αν εξαιρεθεί η πρώτη περίοδος, το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο και έφτασε να κριθεί σε ένα σουτ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 67-63 με δύο βολές του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του και τη Δευτέρα, του Σάσα Βεζένκοφ, όμως ο Παναθηναϊκός μείωσε με in extremis τρίποντο του Ντουέιν Μπέικον. Με 4,1 δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Άλεκ Πίτερς είχε 1 στις 2 βολές και ο Μπέικον, που πέτυχε 20 πόντους, έκανε ένα τρίποντο με στυλ... λέι απ στην εκπνοή, το οποίο βρήκε ταμπλό, στεφάνη και βγήκε έξω. 











Τα δεκάλεπτα: 24-14, 35-38, 49-48, 68-66

Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8, Κάνααν 8, Φαλ 17, Βεζένκοβ 22, Παπανικολάου 1, Λαρεντζάκης, Σλούκας 7, Μπόλομποϊ 2, Πίτερς 1, ΜακΚίσικ 2.
Παναθηναϊκός (Ντ. Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς 13, Γουίλιαμς 4, Μπέικον 20, Γκουντάιτις 1, Λι 13 (3/7 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Παπαγιάννης 11, Μποχωρίδης, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 4.