Συνέντευξη στη «Marca» έδωσε εκείνος που οι σύγχρονοί του αποκαλούν ως «ο αυθεντικός Ρονάλντο». Ο Βραζιλιάνος, το άλλοτε «φαινόμενο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μιλά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, το οποίο βρίσκεται στην ημιτελική φάση, και δικαιωματικά, μια και πριν 20 χρόνια η επικράτηση της «σελεσάο» σε Ιαπωνία και Νότιο Κορέα σηματοδότησε ένα θρίαμβο προσωπικό και μια επικολυρική ιστορία επιστροφής. 

Για τον Μέσι και την Αργεντινή, ο θρύλος της εθνικής Βραζιλίας και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τόνισε: «Όλοι αξίζουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πρέπει να το κατακτήσεις στο γήπεδο. Η Αργεντινή δεν παίζει πολύ καλά, έχουν, όμως, μεγάλη επιθυμία. Τρέχουν πολύ, έχουν καρδιά και πάθος, και στο τέλος της ημέρας έχουν τον Μέσι που είναι κομβικός στο τελικό κομμάτι. Για να είμαι ειλικρινής, αν έλεγα πως θα ήθελα να το κατακτήσει (το Παγκόσμιο Κύπελλο) η Αργεντινή, θα έλεγα ψέματα και θα ήμουν υποκριτής».Για τον Εμπαπέ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά: «Είναι ο καλύτερος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι εντυπωσιακό να τον βλέπεις να παίζει. Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι. Πλέον έχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, παίζει πιο γρήγορα από τους άλλους. Δεν είναι μόνο η δύναμη και η ταχύτητα, είναι το πώς κινεί την μπάλα και πώς σουτάρει. Είναι χαρακτηριστικά που μου θυμίζουν εμένα. Ξέρει και ο ίδιος τι προοπτικές έχει, στο χορτάρι είναι εκπληκτικός».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη Βραζιλία και τον αποκλεισμό με την Κροατία, μίλησε για έλλειψη εμπειρίας και υπονόησε αφέλεια: «Δεν σπαταλήσαμε σωστά στο τέλος τον χρόνο. Έπρεπε να είμαστε πιο έξυπνοι, ήταν το μοναδικό που μας έλειπε για να πάρουμε την πρόκριση. Για εμένα η Βραζιλία έπαιξε πάρα πολύ καλά, όμως υστερήσαμε σε εμπειρία για το πώς να διαχειριστούμε το προβάδισμα του 1-0».