Ο Πελέ δεν είναι... ετοιμοθάνατος, όπως έγραψαν ρεπορτάζ, τα οποία εξόργισαν την κόρη του, Κέλι Νασιμιέντο, τις τελευταίες μέρες, παρ' ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται στο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάουλο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τη στιγμή, δηλαδή, που ένιωσε άσχημα, κάτι που απέκτησε τη σημασία του επείγοντος, αφού δεν ανταποκρίθηκε στις χημειοθεραπείες. 

Φυσικά, η κόρη του του κάνει παρέα και καταγράφει στιγμές μαζί του, οι οποίες προφανώς έχουν πολύ από ποδόσφαιρο. Ο Πελέ παρακολούθησε τον ημιτελικό της Τρίτης, 14 Δεκεμβρίου, μεταξύ Αργεντινής και Κροατίας (3-0) και, παρ' ότι η πρόκριση στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου ήταν μια εξέλιξη που οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι δεν επιθυμούσαν, ο περίφημος Έντσο Αράντες ντος Νασιμιέντο δεν μπορούσε παρά να υποκλιθεί στο μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι

Ειδικά στην περίπτωση του τρίτου γκολ της Αργεντινής, που ο 35χρονος μέγκα σταρ πάει... καροτσάκι τον Γιόσκο Γκβάρντιολ μέχρι να πετύχει το γκολ ο Χούλιαν Άλβαρες, ο Πελέ εκφράζεται με αβρότητα, «τι όμορφο πράγμα».