Έγραψε ιστορία για ακόμα μία φορά θρύλος της στρογγυλής θεάς Λιονέλ Μέσι με τον θρίαμβο της Αργεντινής κατά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου χθες, 18 Δεκεμβρίου 2022.

Πέρασαν 36 χρόνια μετά το έπος του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό και πλέον ο Μέσι βρίσκεται στην ίδια «θέση» με τον «τιτάνα» του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λιονέλ Μέσι έχει βιώσει ιδιαίτερα σπουδαίες βραδιές στην μυθική καριέρα του. 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 Παγκόσμια Συλλόγων, 10 πρωταθλήματα Ισπανίας, 7 Κύπελλα και 8 Σούπερ Καπ, περσινό πρωτάθλημα Γαλλίας, Κόπα Αμέρικα του 2021 και δεκάδες ατομικές διακρίσεις του, όπως οι 7 χρυσές μπάλες. Ωστόσο όλα αυτά φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί σε δεύτερη μοίρα μετά τη χθεσινή τεράστια επιτυχία με το μοναδικό τρόπαιο.

Η στιγμή της δικαίωσης άργησε αλλά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα και ένας από τους καλύτερους του αθλήματος όλων των εποχών (GOAT) έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην 5η του συμμετοχή. Ξεκίνησε το 2006, έπαιξε το 2010, έχασε τον τελικό του 2014, αγωνίστηκε το 2018 και πανηγύρισε το 2022.

Στο «κόκκινο» ο τελικός!

Για πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου, η στρογγυλή θεά κάτι χρωστούσε στον Μέσι, ο οποίος πριν αποχωρήσει από τα Παγκόσμια Κύπελλα «έπρεπε» να κατακτήσει αυτό που του έλειπε. Μπορεί στον «τελευταίο του χορό» χρειάστηκε να ζήσει ένα θρίλερ στον τελικό απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Γαλλία και τον... διάδοχό του, Κιλιάν Εμπαπέ.
Είδε το άνετο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου με γκολ δικό του στο 23΄ (π) και του Ντι Μαρία στο 36΄ να μετατρέπεται σε 2-2 μέσα σε ένα λεπτό (Εμπαπέ 80΄, 81΄). Ένιωσε ότι αγγίζει το τρόπαιο στο 108΄ όταν έκανε το 3-2, με τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν στο 118΄ να του το «χαλάει» όταν ισοφάρισε σε 3-3 και να έζησε έναν τελικό στα πέναλτι μετά από 16 χρόνια στη διοργάνωση. Όμως ακόμα και όταν η ανάδειξη του νικητή δεν θα περνούσε από τα πόδια του αλλά από τα χέρια του Μαρτίνεζ, η στρογγυλή θεά του έκανε το χατίρι, με τον τερματοφύλακα της Αργεντινής να αποκρούει το πέναλτι του Κομάν, ο Τσουαμενί να σημαδεύει άουτ και ο Μοντιέλ να διαμορφώνει το τελικό 4-2. Ο επίλογος ύστερα από τρεις ώρες βρήκε επιτέλους τον Λιονέλ Μέσι να κάθεται στον θρόνο του.

Η πρώτη ανάρτηση

Ο 35χρονος άσος στάθηκε στη δύναμη της ομάδας, που οδήγησε την «αλμπιτσελέστε» στην επίτευξη του μεγάλου της στόχου.

Αναλυτικά έγραψε: «Το ονειρεύτηκα τόσες πολλές φορές, το ήθελα τόσο πολύ που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Πολλά ευχαριστώ στην οικογένειά μου, σε όλους όσους με στηρίζουν και επίσης σε όλους όσους πίστεψαν σε εμάς. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι οι Αργεντινοί, όταν αγωνιζόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί να πετύχουμε ό,τι βάλουμε στο μυαλό μας. Η αξία ανήκει σε αυτή την ομάδα, η οποία είναι πάνω από τις ατομικότητες, είναι η δύναμη όλων μας που αγωνιζόμαστε για το ίδιο όνειρο που ήταν επίσης το όνειρο όλων των Αργεντινών... Τα καταφέραμε! Πάμε Αργεντινή! Τα λέμε σύντομα...».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

Έξαλλοι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν σε πολλά μέρη του κόσμου, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μοντιέλ, που «σφράγισε» την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή, στον συγκλονιστικό τελικό με τη Γαλλία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)