Τους θριαμβευτές του Μουντιάλ του Κατάρ, με την κυβέρνηση της χώρας να κηρύσσει αργία τη σημερινή ημέρα, υποδέχτηκαν στο Μπουένος Άιρες πλήθος Αργεντινών πολιτών.

Στο αεροδρόμιο «Ezeiza» συγκεντρώθηκαν χιλιάδες οπαδοί της «αλμπισελέστε», παρά το γεγονός ότι στην Αργεντινή είναι ξημερώματα, για να παρακολουθήσουν την άφιξη του αεροπλάνου που μετάφερει τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του.




Το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 07.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος (02.30 τα ξημερώματα ώρα Αργεντινής), με πυροσβεστικά οχήματα να σχηματίζουν μια αψίδα θριάμβου με νερό, ενώ η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε λίγο πριν από τις 08.00 το πρωί (03.00 τα ξημερώματα Αργεντινής), με πρώτους να εμφανίζονται ο Λιονέλ Μέσι με το κύπελλο στα χέρια και ο προπονητής της ομάδας, Σκαλόνι.



Στη συνέχεια, οι παίκτες της Αργεντινής ανέβηκαν στο ανοιχτό λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο Μπουένος Άιρες και αμέσως ξεκίνησαν τον χορό και τους πανηγυρισμούς, ποζάροντας παράλληλα στους φακούς των φωτογράφων που τους περίμεναν.

Μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο, το λεωφορείο με την ομάδα του Μέσι κατευθύνθηκε με χαμηλές ταχύτητες προς το κέντρο του Μπουένος Άιρες, με χιλιάδες οπαδούς να βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές.

Κατά τη διάρκεια της πομπής, μάλιστα, παραλίγο να συμβεί και ατύχημα, καθώς ποδοσφαιριστές που είχαν ανέβει στο υψηλότερο σημείο του λεωφορείου παραλίγο να «αποκεφαλιστούν» από καλώδιο ηλεκτροδότησης, με τον Λεάνδρο Παρέδες, μάλιστα, να χάνει το καπέλο που φορούσε.

Να αναφερθεί ότι την ομάδα του Σκαλόνι περίμενε στο αεροδρόμιο ένα ανοιχτό λεωφορείο προκειμένου με αυτό οι νικητές του Μουντιάλ του Κατάρ να «παρελάσουν» στους δρόμους και να αποθεωθούν από τους εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντίνους που τους περιμένουν.

Είναι μάλιστα τέτοια η τρέλα των Αργεντίνων, που ένας οπαδός δεν δίστασε να σκαρφαλώσει σε στύλο φωτισμού προκειμένου να δει από καλύτερη οπτική γωνία τους θριαμβευτές του Κατάρ.

Με λίγο χρόνο για ξεκούραση μετά το παιχνίδι του τελικού και μια πτήση άνω των 20 ωρών, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα προετοιμαστούν για μια περιοδεία που θα κορυφωθεί στον Οβελίσκο, περικυκλωμένοι από εκατομμύρια ανθρώπους.