Για πρώτη φορά, κατά την οκταετή θητεία του στην εθνική ομάδα, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έγινε... Τούρκος. Ήταν η ανάπαυλα στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου μεταξύ της ομάδας του, Γαλλίας, και της Αργεντινής, και ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τρικολόρ» ήταν έξαλλος, όχι επειδή βρίσκονταν πίσω, 2-0, αλλά διότι ήταν... ανύπαρκτοι. 
 
«Δεν είστε εδώ! Γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς και σε εμάς; Ότι αυτοί παίζουν δυνατά ένα γα@@@νο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου κι εμείς όχι! Δεν είμαστε συμπαγείς. Δεν είστε κοντά ο ένας στον άλλον. Δεν είμαστε πρώτοι στις δεύτερες μπάλες. Θέλω περισσότερη ακρίβεια στις πάσες. Θέλω να δω αντίδραση», είπε ο Ντεσάμπ, σύμφωνα με τη γαλλική «L' Equipe». 



Στον εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος αποδόθηκε η επιστροφή της Γαλλίας, η οποία, όμως, ενδεχομένως έγινε τυχαία: η Γαλλία δεν είχε κάνει τελική προσπάθεια ως το 69' και βρήκε δύο γκολ σε ενάμισι λεπτό. Πάντως, ο Ντεσάμπ τραυματίστηκε από τον εκνευρισμό του, αφού εμφανίστηκε με τσιρότο στο δεύτερο ημίχρονο, που έγινε από γροθιά σε τραπέζι.