Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (30/12, 21:00) για την 16η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ντέρμπι που κλείνει το 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι πράσινοι και οι ερυθρόλευκοι κοντράρονται για τρίτο παιχνίδι τη φετινή σεζόν σε τρίτη διαφορετική διοργάνωση με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει και στα δυο προηγούμενα.

Συγκεκριμένα, Το πρώτο ήταν ο τελικός του Σούπερ Καπ που έγινε στη Ρόδο αρχές της σεζόν, με την ομάδα του Πειραιά να νικά 67-52 και να κατακτά το τρόπαιο και το δεύτερο έγινε στο ΣΕΦ, όπου οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν 68-66, για την 8η αγωνιστική της Basket League.

Ο Ολυμπιακός παράλληλα, θέλει να μεγαλώσει και το ρεκόρ του με τον «αιώνιο» αντίπαλο που είναι στο 9-0 από τις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν και είχε επικρατήσει εύκολα στο ΟΑΚΑ με 84-65 και πάλι για τη Euroleague.

Όμως το σημερινό θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς από τα προηγούμενα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνιστεί χωρίς τον καλύτερο παίκτη του, τον Σάσα Βεζένκοφ. Όσον αφορά τη βαθμολογία οι Πειραιώτες είναι στο 9-6, ενώ ο Παναθηναϊκός στο 6-9.

Από τη μία, ο Παναθηναϊκός έχει τον «πονοκέφαλο» με τον Νέιτ Γουόλτερς που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό που αποκόμισε στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Πάτρας. Τις τελευταίες ημέρες ο έμπειρος γκαρντ ακολούθησε μέρος του προγράμματος και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ντέγιαν Ράντοβιτς η συμμετοχή του στο ματς θα αποφασιστεί λίγο πριν το τζάμπολ.

Από την άλλη, ο Βεζένκοφ ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο στον προσαγωγό τις τελευταίες ημέρες και δεν έχει προπονηθεί καθόλου όλο αυτό το διάστημα. Διαιτητές του ντέρμπι είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), ο Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και ο Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).