Υπάρχουν παίκτες σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μέσα από την ομάδα αναδεικνύουν το ταλέντο και την ηγετική φυσιογνωμία τους, γίνονται σταρ και κάνουν ρεκόρ. Όπως αυτό που έκανε ο Γιάννης καταγράφοντας σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια τουλάχιστον 40 πόντους, 20 ριμπάουντ, 5 ασίστ για πρώτη φορά μετά τον θρυλικό Γουίλτ Τσάμπερλεν το 1966. Ένας για όλους.

Υπάρχουν και παίκτες σαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτόφωτοι αστέρες, που λάμπουν πάνω από τις ομάδες τους και χρησιμοποιούν τους συμπαίκτες τους για να καταγράψουν τη δική τους αυτόνομη πορεία στο μπασκετικό στερέωμα. Όλοι για έναν. Διαφορετικοί, αλλά εξίσου μοναδικοί. Και, όπως πάνε τα πράγματα, παρόντες στην κατάρριψη μιας επίδοσης που μέχρι πρότινος έμοιαζε ακατάρριπτη.

Ο ΛεΜπρόν χρειάζεται 528 πόντους για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών κι αν συνεχίσει να σκοράρει με το ρυθμό που το κάνει ως τώρα, υπολογίζεται ότι θα πάρει από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ το ρεκόρ που κρατά εδώ και 39 χρόνια, στις 9 Φεβρουάριου.

Στον αγώνα των Λέικερς με τους Μπακς. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντί του. Καλύτερο σενάριο δεν θα μπορούσαν να έχουν εξυφάνει οι θεοί του μπάσκετ. Την ίδια ώρα ο Λούκα Ντόντσιτς κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει αυτούς τους δύο. Με 51 πόντους οδήγησε τους Μάβερικς σε νίκη 126-125 επί των Σπερς και το καλοκαίρι θα έρθει στην Αθήνα με την Εθνική Σλοβενίας για να παίξει σε φιλικό με την Ελλάδα του Αντετοκούνμπο. Οι θεοί του μπάσκετ συνεχίζουν να είναι γενναιόδωροι.