Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 7-5) της Ελίζ Μέρτενς και έστειλε την Ελλάδα στον τελικό του Περθ και μία «ανάσα» από τα ημιτελικά του United Cup.

Ειδικότερα, με εξαιρετική εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στον κόσμο) «λύγισε» τη Βελγίδα (Νο29) σε 82 λεπτά και διπλασίασε τις νίκες της Ελλάδας κόντρα στο Βέλγιο.


Η εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει έτσι κόντρα σε Κροατία ή Γαλλία, μία θέση στα ημιτελικά του ευρύτερους ταμπλό του United Cup.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα πανηγύρισε και μία ανεπανάληπτη νίκη του Στέφανου Σακελλαρίδη. Ο 18χρονος τενίστας, που βρίσκεται στο Νο803 της παγκόσμιας κατάταξης, αντικατέστησε τον τραυματία Μιχάλη Περβολαράκη και έκανε την τεράστια έκπληξη, παίρνοντας τη νίκη από τον Ζιζού Μπεργκς (Νο129) με 2-1 σετ (5-7, 6-1, 6-3).


Αμέσως μετά, η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε με πανηγυρικό τρόπο τη νίκη επί του Βελγίου, αφού στο μικτό διπλό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να «διαλύσουν» με 2-0 σετ (6-3, 6-2) σε 67 λεπτά το δίδυμο των Φλίπκενς-Γκερτς για το 4-1 της Ελλάδας στο γκρουπ του Περθ.