Οι φωνές που τους κατηγορούσαν για αδιαφορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν άρθρωναν ακριβώς ψιθυριστά τις λέξεις, πάντως ουδείς μπορεί να πει ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν οιστρηλατούνται από μέγα πάθος φορώντας την μπλούζα με το εθνόσημο στο Περθ, στο πλαίσιο του United Cup. 

Στο τελευταίο μικτό διπλό, που έκρινε την πρόκριση στον επόμενο γύρο, η Ελλάδα νίκησε την Κροατία 2-0 σετ (7-6 [6], 6-4 τους Κροάτες Πέτρα Μάρτιτς και Μπόρνα Γκόγιο και έκλεισε τη σειρά μπροστά, 3-2. Ήταν μια σπουδαία στιγμή για το ελληνικό τένις, έστω κι αν δεν γίνεται να εκτιμηθεί η δυναμική της. 

Στο Σίδνεϊ, η κατάσταση σοβαρεύει έτι περαιτέρω, αφού η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία του Ματέο Μπερετίνι την Παρασκευή, 6, και το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, για μία θέση στον τελικό. Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν η Πολωνία και οι ΗΠΑ.

Η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς παραμένουν αήττητοι τόσο στα μονά, όπου μετρούν από 3 νίκες, όσο και στα διπλά, όπου έχουν νικήσει τρεις φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Συνολικά έχουν προσφέρει εννιά νίκες στην ελληνική ομάδα και φυσικά είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία επί της Κροατίας, αλλά και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, με Βουλγαρία και Βέλγιο, έναντι των οποίων επικράτησε 4-1.