Ο Μικ Σουμάχερ, οδηγός της Formula 1, μπορεί να νιώθει πια αρκετά ανεξάρτητος για να κάνει αναφορές στον πατέρα του, άλλωστε ήταν εκεί, στις Άλπεις, όταν έγινε το τραγικό δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 2013 που καθήλωσε τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος από εκείνον τον τραυματισμό στο κεφάλι έχει να εμφανιστεί δημοσίως. 

Αρκετές φορές τα νέα για την υγεία του, τόσο τα καλά όσο και τα άσχημα, έχουν τη μορφή χαλασμένου τηλεφώνου και αυτό συμβαίνει και επειδή η οικογένεια, δηλαδή η σύζυγός του, Κορίνα, και τα παιδιά του, ο Μικ και η Τζίνα Μαρία Σουμάχερ, κρατούν μια στάση που είναι ο ορισμός της σοφίας «τα εν οίκω μη εν δήμω».



Ο Μικ Σουμάχερ ανανέωσε τη Δευτέρα τη φωτογραφία προφίλ του στον λογαριασμό του στο twitter και συγκίνησε, αφού το στιγμιότυπο απαθανατίζει εκείνον, σε πολύ νεαρή ηλικία, και τον πατέρα του με την αγωνιστική φόρμα της Formula 1. Από το Grand Prix του Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου του 2021, ο 23χρονος πιλότος δεν έχει κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον πατέρα του. Στις αρχές του Ιανουαρίου έκανε μια ανάρτηση στο instagram με την οποία ευχήθηκε χρόνια πολλά στον «καλύτερο πατέρα απ' όλους».