Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος που είχε υποδεχθεί τους πρωταθλητές του NBA Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, το 2015. Το 2017 και το 2018 είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό συνέβη επί θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, με αμφότερες τις πλευρές να μην επιθυμούν συνάντηση. 

Με Πρόεδρο των ΗΠΑ τον Τζο Μπάιντεν, όμως, ο οποίος ήταν και ο αντιπρόεδρος του Ομπάμα, η ομάδα που κατέκτησε τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή το 2022, μετά το 4-1 επί των Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς, επέστρεψε στο NBA. Ο Μπάιντεν όχι μόνο είπε ότι οι Γουόριορς «είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στον Λευκό Οίκο», αλλά γονάτισε στη φωτογραφία τους, μια κίνηση που στις ΗΠΑ έχει αποκτήσει κοινωνική υπόσταση, καθώς πρόκειται για πράξη αντίδρασης που έχουν υιοθετήσει οι αθλητές κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου. Επιπλέον, έχει ταυτιστεί με το κίνημα «Black Lives Matter».  



Πάντως, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε, καθώς τόσο όταν υποδέχθηκε τις πρωταθλήτριες του WNBA Σιάτλ Στορμ όσο και όταν πήγαν στον Λευκό Οίκο οι υπερισχύοντας στην MBL (Major Baseball League) Λος Άντζελες Ντότζερς, ο Μπάιντεν είχε επίσης δείξει την υποστήριξή του κατ' αυτόν τον τρόπο.  

Ο προπονητής των Γουόριορς, Στιβ Κερ, μίλησε για τη βία των όπλων, ενώ ο MVP των τελικών του NBA, Στεφ Κάρι, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ μετά τον πρώτο τίτλο των Γουόριορς με αυτήν την ομάδα». Μάλιστα, έδωσε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ μια φανέλα με το όνομά του και τον αριθμό 46, αφού είναι αυτός στη σειρά των Προέδρων, ενώ στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις έδωσε μια φανέλα με το νούμερο «1», υπονοώντας ότι είναι η πρώτη Αφροαμερικανή με αυτό το αξίωμα στην Ιστορία των ΗΠΑ.