Το «θρίλερ» με τις στομαχικές διαταραχές που κράτησε τον Κώστα Σλούκα εκτός της αναμέτρησης με τη Βίρτους Μπολόνια στη «Virtus Arena», όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη, με σκορ 85- 83, παρήλθε. Δεν πέρασαν 48 ώρες και ο αριστερόχειρας πόιντ γκαρντ των «ερυθρολεύκων» ήταν ορεξάτος και αποφάσισε να χορέψει σε έναν ρυθμό που, πολύ πριν από την εποχή του Λάμπρου Κωνσταντάρα, είναι γνωστός ως «Ο χορός του Ησαΐα».

Ο Σλούκας παντρεύτηκε τη Μαρία Δαρσινού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη, το προηγούμενο Σάββατο 14 Ιανουαρίου. Υστερα από μια ολονυχτία, κατά την οποία πολλοί συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό ξεσάλωσαν και ο ίδιος τραγούδησε το «Μήπως είμαι τρελός;» του Νότη Σφακιανάκη, οι «ερυθρόλευκοι» το έριξαν στη δουλειά και τη Δευτέρα νίκησαν 97-60 τον Απόλλωνα Πατρών για την Basket League, ενώ προετοιμάστηκαν και για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 20ή αγωνιστική της Euroleague.

sloukas
Ο Κώστας Σλούκας φαίνεται πως πλέον έχει βρει το λιμάνι του, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο

Ο Σλούκας και η ξανθή σύζυγός του επέλεξαν τον θρησκευτικό γάμο, παρότι δεσμεύονταν ήδη από τον Ιούνιο του 2021 με πολιτικό. Ο 33χρονος, πλέον, «εγκέφαλος» της ομάδας μπάσκετ προέβη στο διάβημα στο δημαρχείο της Γλυφάδας, ενώ η σύζυγός του ήταν έγκυος με την κόρη τους, η οποία ήρθε στον κόσμο στις 25 Σεπτεμβρίου την ίδια χρονιά. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι ο θρησκευτικός γάμος τους έγινε αφότου βάφτισαν το παιδί τους, στο οποίο έδωσαν το όνομα Βαλέρια.

Για να δοθεί, μάλιστα, περαιτέρω «ερυθρόλευκη» διάσταση στο μυστήριο, ο Σάσα Βεζένκοφ εμφανίστηκε συνοδεύοντας την αθλήτρια πόλο του Ολυμπιακού Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες Euroleague και ισάριθμα Super Cups Ευρώπης, μαζί με εφτά διαδοχικά πρωταθλήματα από τα εννιά που έχουν πάρει οι «ερυθρόλευκες» από το 2014 και μετά, ενώ εδώ και αρκετό καιρό, και από τη στιγμή που οι υποχρεώσεις της τής το επιτρέπουν, είναι μόνιμη θαμώνας στο ΣΕΦ.

gamos
O Σάσα Βεζένκοφ συνοδευόταν από την υπερπρωταθλήτρια πολίστρια του Ολυμπιακού Νικόλ Ελευθεριάδου

Η Δαρσινού σχεδόν φύτρωσε στην ελληνική πραγματικότητα, αφού δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για εκείνη. Δεν ζει, βεβαίως, μέσα σε γυάλα, αφού κατά καιρούς το ζευγάρι αναρτά διάφορα στιγμιότυπα από τις διακοπές του. Παρ’ όλα αυτά η ίδια (αλλά και ο σύζυγός της για λογαριασμό της) έχει κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον χώρο όπου βιοπορίζεται ο Σλούκας. Σε αυτήν την αλληλουχία των γεγονότων, εύκολο γίνεται να αναγνωστεί η επιθυμία του «ερυθρόλευκου» πόιντ γκαρντ να συνεχίσει τη ζωή του στην Ελλάδα. Ο Σλούκας πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2020 και αυτό συνέβη παρά τη γνώμη πολλών, που ήταν ακόμη θυμωμένοι με το ότι το προηγούμενο καλοκαίρι είχε διαλέξει να παραμείνει στη Φενερμπαχτσέ, αν και το ενδιαφέρον της διοίκησης της ομάδας προς το πρόσωπό του ήταν έντονο. Παρ’ όλα αυτά, είναι δεδομένη η επιθυμία του και με αυτόν τον γάμο γίνεται να αποδοθεί και αλληγορικά ότι σκοπεύει να τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

sloukas_gamos
Ο Σλούκας παντρεύτηκε τη Μαρία Δαρσινού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στη Βουλιαγμένη

Αλλωστε, είναι η ομάδα που, με τις κατακτήσεις των δύο Euroleague, το 2012 και το 2013, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει μια μεγάλη επαγγελματική καριέρα και να γίνει το «πρώτο βιολί» στη Φενέρ, με την οποία κατέκτησε τη Euroleague το 2017. Επιπλέον, η μετακίνησή του στο Φάληρο στις 24 Ιουλίου του 2020, έπειτα από μία πενταετία στην Τουρκία, έχει και μεταφορική διάσταση, αφού γινόταν, σε έναν βαθμό, η διαδοχή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος σταμάτησε οριστικά την επόμενη χρονιά, όταν τραυματίστηκε στην προετοιμασία με την εθνική ομάδα για το προολυμπιακό τουρνουά.

EΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Στόχος του Σλούκα φαίνεται πως είναι να κάνει ό,τι ο προκάτοχός του, αλλά και ο Γιώργος Πρίντεζης: να μπαίνει στα γραφεία της ΚΑΕ για να ανανεώνει ετησίως το συμβόλαιό του και να βγαίνει ύστερα από... 5 λεπτά, έχοντας συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό μέχρι το απόλυτο «λυκόφως» της αγωνιστικής δράσης του.