Το Βελιγράδι αγαπούσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς από πολύ νωρίς. Ύστερα από το Ρολάν Γκαρός του 2007, όταν είχαν φτάσει στα ημιτελικά εκείνος, η Άνα Ιβάνοβιτς και η Γελένα Γιάνκοβιτς, η επιστροφή στην πρωτεύουσα της Σερβίας ήταν αποθεωτική. Στο μπαλκόνι του δημαρχείου, οι τρεις τους αποθεώθηκαν, αφού δεκάδες χιλιάδες παρευρέθηκαν στην τελετή για την υποδοχή τους. 

Πια, η αγωνία για το αν θα κατακτούσε ένα Major μοιάζει αστεία. Ο Σέρβος έχει 22 και βρίσκεται, μαζί με τον Ράφα Ναδάλ, στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε κατακτήσεις, περιλαμβανομένων των Γυναικών, αφού τόσε έχουν οι Στέφι Γκραφ και Σερένα Γουίλιαμς, αλλά όχι και η Μάργκαρετ Κορτ. Η θρυλική Αυστραλή φαίνεται με 24 κατακτήσεις, αρκετές εξ αυτών, όμως, πριν το 1998, δηλαδή προτού γίνουν τα Open. 



Οι τοιχογραφίες για τον Τζόκοβιτς αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αυτή, πάνω από το κεφά που του ανήκει και έχει πάρει το όνομά του, δηλαδή το «Novak», είναι αφιερωμένη στην κατάκτηση του Australian Open την προηγούμενη Κυριακή, όταν νίκησε στη Μελβούρνη 3-0 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά και έφτασε τις 10 κατακτήσεις του συγκεκριμένου Major. 

Ούτως ή άλλως υπάρχει σταθερά γκράφιτι και τοιχογραφίες αφιερωμένες σε εκείνον. Αυτή, με τον αριθμό 22, είναι ιδιαίτερη.