Το Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο Πεκίνο θα αποτελεί έκθεμα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει το thesstoday.gr.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την τιμητική βράβευση των υποστηρικτών του Olympic Day Run Greece, η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, ανακοίνωσε επίσης ότι στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας θα εκτεθεί το δεύτερο αργυρό μετάλλιο, που ο Έλληνας αθλητής είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρασίες και καταθέσεις από όλους τους πλειοδότες για τα αντικείμενα του Αλέξανδρου, τα οποία μας επιστρέφονται όλα από όλους τους πλειοδότες -θα καταλήξουν και πάλι στην οικογένεια-, αποφασίσαμε αυτά εδώ να τα ξαναδώσουμε πίσω στην κοινωνία.

»Έχουμε αποφασίσει το ολυμπιακό μετάλλιο από το Πεκίνο του Αλέξανδρου να εκτεθεί για πέντε χρόνια στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τον κρατάμε στην καρδιά μας ζωντανό», ανέφερε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη

Η ίδια στη συνέχεια δήλωσε: «Της Αθήνας το Ολυμπιακό μετάλλιο θα το εκθέσουμε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας. Προσπαθούμε να τον κρατήσουμε στις μνήμες όλων, να μην ξεχαστεί. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μας, αλλά έτσι τον κρατάμε και μέσα στην καρδιά μας ζωντανό».

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έλαβε τιμητική πλακέτα από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, ενώ νωρίτερα προβλήθηκε στον προτζέκτορα ένα συγκινητικό βίντεο με τις στιγμές του Ελληνα Ολυμπιονίκη.

Δείτε εικόνες:

nikolaidis__2_
nikolaidis__3_
nikolaidis__1_
nikolaidis