Ο Μίλτος Τεντόγλου πήδηξε στο μίτινγκ του Τορούν στα 8,40 μ., κάνοντας πολύ γρήγορα την κορυφαία επίδοση στον κόσμο το 2023. Ο κορυφαίος άλτης του τριπλούν στον κόσμο, προς έκπληξή του, είδε τη World Athletic, δηλαδή την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, να ακυρώνει το άλμα επειδή το μοντέλο παπουτσιών του ήταν δήθεν ακατάλληλο



Ο Τεντόγλου, που άνετα θα μπορούσε να πάρει τη θέση του... κουλ Αλέξη, στην... αρχαία διαφήμιση σαμπουάν, εγκάλεσε ευθέως και σαφώς την Ομοσπονδία με ανάρτησή του στο instagram, την οποία, μάλιστα, έκανε στα αγγλικά, για να ξέρουν και εκείνοι στους οποίους απευθύνεται για ποιο λόγο διαμαρτύρεται. Σύμφωνα με την ανάρτηση, το πρόβλημα των αξιωματούχων είναι το... χρώμα των παπουτσιών που φόρεσε



Η ανάρτηση έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες και κάποιοι επιστράτευσαν τη λογική τους για να μιλήσουν για την ακύρωση. Η Κατερίνα Στεφανίδη, πάντως, πήρε αδιαπραγμάτευτα το μέρος του συναθλητή της, αφού στην ένσταση του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης των 400 μ. με εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη, τόνισε ότι το έψαξε και πως το συγκεκριμένο μοντέλο επιτρέπεται για τριπλούν και μήκος. Η φωτογραφία με την απάντηση, που παρατίθεται κάτωθι, αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. 



Η Στεφανίδη και ο Τεντόγλου φαίνεται ότι συνεννοούνται, ως άλτες, για τα σοβαρά και το βράδυ της Τετάρτης επρόκειτο να αγωνιστούν στο μίτινγκ του Λέβιεν, οπότε ενδεχομένως να είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν το ζήτημα. 

Η ανάρτηση του Μίλτου Τεντόγλου


«Έτσι, η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο, αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει.



Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία. Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος.

Έλεγξατε τα καρφιά των παλιών δίσκων; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλώς άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια, αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα, οπότε είναι “εγκεκριμένο”».