Η Τσέλσι είχε τις πολλές ευκαιρίες στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ντόρτμουντ για τη φάση των «16» του Champions League, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρήκαν το γκολ που τους χάρισε τη νίκη, 1-0, με την εντυπωσιακή κούρσα του Καρίμ Αντεγέμι, που προσπέρασε τον Έντσο Φερνάντες και τον τερματοφύλακα των «μπλε», Αριθαπαλάγκα, ώστε να σκοράρει στο 63'. 

Στο άλλο παιχνίδι, στο «Jan Breydel» του Μπριζ, η Μπενφίκα νίκησε 2-0 τη βελγική ομάδα με τα γκολ των Ζοάο Μάριο με πέναλτι στο 51' και Νταβίντ Νέρες στο 88' και πήρε εξαιρετικά σημαντικό προβάδισμα για τη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της, στη Λισαβόνα. 

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» συνεχίζεται στις 21 Φεβρουαρίου, μέρα Τρίτη, με τα παιχνίδια της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τη Νάπολι και της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στις 22:00. 

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 την Άρσεναλ εκτός έδρας, στο «Emirates», και την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας, στους 51 βαθμούς, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Τρίτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με 46 βαθμούς. 

Τα στιγμιότυπα του Ντόρτμουντ-Τσέλσι

 




























Τα στιγμιότυπα του Μπριζ-Μπενφίκα