Ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους στόχους του, την τακτική του, τα παπούτσια του και αποκάλυψε το γούρι του.

Ειδικότερα, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι στόχος του είναι το τρίτο χρυσό.

Αρχικά, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο τελικός θα διεξαχθεί πρωί, χωρίς ωστόσο να κάμπτει την πίστη του ότι θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

«Έχω συνηθίσει να κάνω αγώνες το πρωί, γιατί οι προκριματικοί είναι πάντα το πρωί, απλά το σπαστικό τώρα είναι ότι είναι και ο τελικός το πρωί.

Είναι κάτι που με ενοχλεί, αλλά εννοείται θα είμαι καλά και θα το παλέψω. Το χρυσό είναι ο στόχος μου, θα είναι το τρίτο μου. Νιώθω πολύ δυνατός, νιώθω ότι θα τα καταφέρω», ανέφερε ο Μίλτος Τεντόγλου.


«Δεν παίρνω εκφράσεις, γιατί τρομάζουν οι αντίπαλοι»

«Αυτήν τη φορά πρόσεξα περισσότερο τα παπούτσια. Έχω πάρει δύο ζευγάρια διαφορετικά, είμαι οκ», σημείωσε, μετά τον σάλο που ξέσπασε με την ακύρωση του άλματός του στο μίτινγκ του Λίεβεν λόγω παπουτσιών.

«Όταν κάνω καλό άλμα, δεν παίρνω εκφράσεις, γιατί τρομάζουν οι αντίπαλοι», τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Θα προσπαθήσω για το ατομικό ρεκόρ, θα είμαι ευχαριστημένος και με ένα 8,50 και ας μην είναι ρεκόρ, 8,55 είναι το ρεκόρ μου στον κλειστό. Αν κάνω ρεκόρ, έστω και ένα εκατοστό, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί αυτήν τη στιγμή είμαι ο τρίτος όλων των εποχών στην Ευρώπη και ο δεύτερος όλων των εποχών έχει ένα εκατοστό πάνω. Ακόμα και ένα εκατοστό είναι πολύ καλό για μένα», είπε ο χρυσός ολυμπιονίκης.

Τέλος, ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε το γούρι του, ένα βραχιολάκι στο πόδι του: «Είναι από μία κυρία που τα φτιάχνει, ήταν παλιά αθλήτρια. Έχει φτιάξει και για άλλους αθλητές, είναι λίγο γυναικείο αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Έχει και κάτι κουδουνάκια, μου αρέσει πάντα να το φορώ αυτό».