Η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα, εμφανίστηκε στα matrix του «Staples Center» κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στο παιχνίδι Λος Άντζελες Λέικερς-Μέμφις Γκρίζλις (112-103), προκειμένου να προλογίσει την εκδήλωση που θα ακολουθούσε: την απόσυρση της φανέλας του Πάου Γκασόλ δίπλα σε εκείνη του Κόμπι Μπράιαντ, στο ταβάνι του κλειστού που στεγάζει τον έναν από τους δύο πραγματικούς θρύλους (ο άλλος είναι οι Μπόστον Σέλτικς) του NBA. 



Η Βανέσα έκανε το σπουδαίο Ισπανό σέντερ, πρωταθλητή με τους Λέικερς το 2009 και το 2010, να λυγίσει όταν παρουσίασε ένα βίντεο με τον Κόμπι να λέει πως χωρίς τον Γκασόλ δεν θα κέρδιζε αυτά τα πρωταθλήματα και να προφητεύει ότι οι φανέλες τους θα ήταν δίπλα δίπλα όταν ο τελευταίος θα αποχωρούσε. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο πλέον 42χρονος Καταλανός έχει ονομάσει Τζιάνα το ένα από τα παιδιά του, προς τιμή του αδικοχαμένου, στις 26 Ιανουαρίου του 2020, φίλου του. 



Ο Γκασόλ μίλησε στην εκδήλωση και τόνισε: «Ηταν τιμή μου που φόρεσα αυτή τη φανέλα, που έπαιξα για αυτό το σύλλογο και βοήθησα αυτή την ομάδα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή. Σου δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ. Μόνο να πιέζεις κάθε μέρα τον εαυτό σου, να γίνεις ο καλύτερος που μπορείς».



Επίσης, μίλησε και για τους τωρινούς σπουδαίους Ευρωπαίους, τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι τρεις καλύτεροι παίκτες του NBA είναι Ευρωπαίοι. «Είμαι περήφανος που το βλέπω αυτό. Εμπνέει τα παιδιά, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ηταν πολύ σπουδαίο να βλέπω το μπάσκετ να μεγαλώνει σε όλη την υφήλιο» ανέφερε ο Ισπανός, οι επιτυχίες του οποίου -όπως και του Ντιρκ Νοβίτσκι- συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να καταρριφθεί το στερεότυπο του «μαλθακού» Ευρωπαίου ψηλού που δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα «θηρία» του NBA.