Τα τέσσερα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Champions League βρήκαν κατόχους.

Ειδικότερα, η Μπάγερν Μονάχου και Μίλαν είναι οι ομάδες που ακολούθησαν τις Μπενφίκα και Τσέλσι στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αποκλεισμένος αποχώρησε από την Γερμανία ο Λιονέλ Μέσι. «Λευκή» ισοπαλία πρόκρισης πήραν οι «ροσονέρι» στην έδρα της Τότεναμ.

Τα «αστέρια» της Παρί Σεν Ζερμέν «έσβησαν» μέσα στην «Αλιάνζ Αρένα»  και η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να… πετάξει εκτός προημιτελικών του Champions League, τους Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ, πετυχαίνοντας δυο νίκες. Η Μίλαν άντεξε στο Λονδίνο -ενώ έχασε και αυτή ευκαιρίες για να πάρει το ματς- και με “προίκα” το 1-0 του “Σαν Σίρο” πήρε το” εισιτήριο” για τους «8» της διοργάνωσης.

Η Μπάγερν «καθάρισε» την Παρί

Σημειώνεται πως η  Μπάγερν έστειλε και πάλι το μήνυμά της προς όλους τους αντιπάλους της στο Champions League. Οι Βαυαροί νίκησαν δυο φορές την Παρί Σεν Ζερμέν και κάνοντας το 8/8 από την έναρξη της διοργάνωσης, προκρίθηκαν πανηγυρικά στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, πιστοποιώντας ότι είναι ένα από τα ακλόνητα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Βαυαροί νίκησαν την Παρί με 2-0 μέσα στην “Αλιάνζ Αρένα”. Η 15η πρόκριση τους σε 19 συμμετοχές στη φάση των «16» του Champions League, προήλθε από τα γκολ του Τσούπο-Μότινγκ (11ο στη διοργάνωση για τον Καμερουνέζο διεθνή στράικερ) και του Γκνάμπρι.

Ο χθεσινός (08.03) ήταν ο 5ος αποκλεισμός φιλοξενούμενων στην 11η παρουσία τους σε φάση των «16» της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης και, πλέον, η ομάδα του Λιονέλ Μέσι θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Γαλλία.

«Όρθια»  η Μίλαν στο Λονδίνο και επιστροφή στους «16»

Τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της από την Τότεναμ το 2011, και τότε στην φάση των «16», πήρε η Μίλαν. Το 0-0 με τους «πετεινούς» στο Λονδίνο αποδείχθηκε αρκετό για τους «ροσονέρι», προκειμένου να προκριθούν στους «8» του Champions League, καθώς είχαν επικρατήσει στο «Σαν Σίρο» με 1-0, στην πρώτη “μάχη” των δύο ομάδων.

Σε ένα ματς με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και χαμένες ευκαιρίες και στις δυο εστίες (κορυφαία το δοκάρι των Ιταλών στο 90΄+4), η Μίλαν ήταν αυτή που πανηγύρισε στο φινάλε, μη επιτρέποντας στους Λονδρέζους να βρεθούν για 3η φορά στην ιστορία τους στους προημιτελικούς του Champions League (2011, 2019 οι δύο προηγούμενες).

Αντίθετα, οι «ροσονέρι» για πρώτη φορά μετά το 2012 και 7η συνολικά, θα βρεθούν ξανά στις οκτώ καλύτερες ομάδες του θεσμού, φιλοδοξώντας να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν.