Χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ από το πρωί σήμερα προσέρχονται στον Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον θρύλο της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊωάννου.

Όλοι εμφανώς συγκινημένοι εισέρχονται μέσα στον Ιερό Ναό και προσκυνούν το φέρετρο μέσα στο οποίο βρίσκεται η σορός ενός από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι στο λαϊκό προσκύνημα ήρθαν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Σαργκάνης, Αντώνης Αντωνιάδης, Νίκος Στράτος, Χρήστος Αρβανίτης, Βασίλης Δημητριάδης και φυσικά ο Κώστας Νεστορίδης.

Την ίδια στιγμή, οπαδοί που βρίσκονταν έξω από τον ναό τραγουδούσαν τον ύμνο της ΑΕΚ και φώναζαν «Μίμη, ζεις, για πάντα ΑΕΚτσής».

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και στις 16:30 ο θρύλος της ΑΕΚ θα ταφεί Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Στέφανα για τον θάνατο του Μίμη Παπαϊωάννου έστειλαν το Δ.Σ. της Superleague, ο υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ και όλες οι ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την «Opap Arenas» στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκαν και δύο από τους κορυφαίους του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Νικολόπουλος, για να πουν το δικό τους «αντίο» στον κορυφαίο Μίμη Παπαϊωάννου.

Ο γνωστός συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος είναι αυτός που συνέθεσε τον ύμνο της ΑΕΚ, στον οποίο έδωσε τη φωνή του ο Μίμης Παπαϊωάννου.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε «τραβήξει» αρκετές φορές τον Γιώργο Νταλάρα στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνθέτης και του ύμνου της ΑΕΚ που τραγούδησε ο Μίμης Παπαϊωάννου, αποχαιρετά τον φίλο του.

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023