Στην Αγγλία συναρπαστική ήταν η αναμέτρηση Σαουθάμπτον – Τότεναμ. Ο Ισπανός Πέδρο Πόρο έβαλε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Λονδρέζων πριν λήξει το ημίχρονο, αλλά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση στο 46′. 1-1 σκόρερ ο Ανταμς. Στο 65′ ο Χάρι Κέιν έφερε μπροστά στο σκορ τη φιλοξενούμενη και στο 74′ ο Πέρισιτς διεύρυνε το προβάδισμα της Τότεναμ 3-1.

Η τελευταία στην κατάταξη Σαουθάμπτον δεν παράτησε το ματς, στο 74′ μείωσε με τον Γουόλκοτ και με τη συμπλήρωση 90 λεπτών κρίθηκε αντικανονικό το μαρκάρισμα του Σαρ στον Μέιτλαντ Νάιλς. Το πεναλτι για τη γηπεδούχο ανέλαβε ο Γουόρντ Πράους και ευστόχησε για το τελικό 3 -3. Τριγμοί για την Τότεναμ όσον αφορά στη διασφάλιση της τρίτης θέσης στη βαθμολογία.

Η Λιντς επιβλήθηκε 4-2 στο γήπεδο της Γουλβς και πλησίασε την αντίπαλό της σε απόσταση ενός βαθμού. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο ημίχρονο για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 1-0 από το γκολ του Χάρισον στο 6ο λεπτό. Στο 49′ ο Εϊλινγκ διεύρυνε το σκορ για τη Λιντς 2- 0 και στο 62′ έγινε και το 3 – 0 με το γκολ του Ράσμους Κρίστενσεν. Στο 65′ ο Τζόνι Κάστρο έβαλε ένα από τα πιο εντυπωσιακά φετινά γκολ στην Premier League για τη Γουλβς και στο 73′ οι γηπεδούχοι «ψαλίδισαν» κι άλλο το σκορ με το γκολ του Κούνια. Ο Ροντρίγκο όμως έβαλε τέλος στην οποία προσδοκία της Γουλβς. Γκολ στο 97′ Νίκη 4-2 για τη Λιντς.

Στη Γερμανία η Λειψία μετά την ταπείνωση και τον αποκλεισμό στο Champions League απο τη Σίτι έφαγε «χαστούκι» και στο γήπεδο της Μπόχουμ για το πρωτάθλημα. Ηττήθηκε 1-0 με το γκολ του Σέρβου Μάσοβιτς στο 48′ κι έχασε την ευκαιρία προσέγγισης της δεύτερης Ντορτμουντ στη βαθμολογία.

Δείτε βίντεο