Μοναχικό σπορ καθώς είναι, ένας τραυματισμός δεν είναι μόνο επώδυνος, αλλά έχει στοιχεία τραγωδίας μπροστά στα μάτια του κοινού. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Καναδής Μπιάνκα Αντρέεσκου, νικήτριας του US Open το 2019 μετά τη νίκη της επί της Σερένα Γουίλιαμς, που έπεσε φαρδύπλατη στο κορτ του Μαϊάμι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Ρωσίδα Γεκατερίνα Αλεξάντροβα, για τον τέταρτο γύρο του Miami Open. 



Η Αντρέεσκου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη στον προηγούμενο γύρο του τουρνουά ATP1000, προσπαθούσε να κρατηθεί στο παιχνίδι, έχοντας χάσει 1-0 στο τάι μπρέικ το πρώτο σετ, αλλά προηγούμενη 2-0 στο δεύτερο. Ωστόσο, γύρισε τον αστράγαλό της και δεν μπορούσε να συνεχίζει. Χαιρέτησε την αντίπαλό της και κατά τη μεταφορά της εκτός κορτ την πήραν τα κλάματα. 



Σύμφωνα με αυτά που είπε την ώρα που της παρεχόταν ιατρική υποστήριξη, ποτέ δεν είχε πονέσει τόσο πολύ στη ζωή της όσο εκείνη τη στιγμή. Η Αντρέεσκου έχει μητρώο τραυματισμών, το οποίο της έχει στερήσει την ευκαιρία να πετύχει περισσότερες διακρίσεις.