Γεμάτο γκόλ ήταν το Σαββατόβραδο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την ανατροπή και ισοπέδωσε τη Λίβερπουλ που προηγήθηκε στο Έτιχαντ με 4-1, παίρνοντας το ντέρμπι και ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στη μάχη για τον τίτλο της Premier League. Η Άστον Βίλα πανηγύρισε σπουδαίο θρίαμβο στο Λονδίνο, επικρατώντας 2-0 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" της Τσέλσι και αφήνοντάς την πίσω στη μάχη της Ευρώπης.

Ισοπαλία 1-1 για τη Νόττιγχαμ Φόρεστ και τη Γουλβς. Τρίποντο 4άδας στην Ιταλία για την Αταλάντα στην έδρα της Κρεμονέζε.

Στο Έμιρεϊτς η Άρσεναλ πήρε προβάδισμα απέναντι στην Λιντς στο 34ο λεπτό. Ο Ζεσούς κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μελιέ για το 1-0. Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ο Γουάιτ πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους κανονιέρηδες. Στο 55΄ ο Ζεσούς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έγραψε το 3-0. Η Λιντς μείωσε στο 76΄ με τον Κρίστενσεν. Ο Τζάκα στο 84΄ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για την Άρσεναλ, που βρίσκεται οκτώ βαθμούς πάνω από την δεύτερη Σίτι, έχοντας αγώνα περισσότερο.

Στο Σίτι Γκράουντ στο 38ο λεπτό ο Μπρέναν Τζόνσον έβαλε μπροστά στο σκορ την Νότιγχαμ Φόρεστ απέναντι στην Γουλβς. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από το Νότιγχαμ χάρη σε γκολ του Ποντένσε στο 83΄.

Στην Ιταλία, στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας ανέβηκε η Αταλάντα, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Κρεμονέζε. Οι μπεργκαμάσκι προηγήθηκαν με το τέρμα του ντε Ρουν στο 44ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 56΄ με εκτέλεση πέναλτι του Τσιόφανι. Η Αταλάντα πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Μπογκά στο 72΄. Στις καθυστερήσεις ο Λούκμαν έγραψε το τελικό 3-1.

Ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα. Η πρωτοπόρος της La Liga, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, πέρασε με άνεση από την έδρα της ουραγού Έλτσε (4-0) και ανέβασε στους 15 βαθμούς την απόστασή της από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υποδέχεται σε λίγες ώρες την Βαγιαδολίδ (Κυριακή 02/04, 17:15) και, λογικά, θα επαναφέρει την μεταξύ τους διαφορά στους δώδεκα.

Ένα ντόμινο που είχε προκαλέσει έντονους κλυδωνισμούς εντός του οργανισμού Μπάγερν, η οποία ωστόσο φρόντισε να δώσει απαντήσεις με το καλησπέρα της νέα εποχής! Στο ντεμπούτο του Τόμας Τούχελ στον πάγκο, η Μπάγερν - με τη βοήθεια του Γκρέγκορ Κόμπελ - σκόρπισε μια διαλυμένη ψυχολογικά Ντόρτμουντ με 4-2 και πήρε ξανά τα ηνία της Bundesliga, βάζοντας στο φουλ τις μηχανές για την ενδέκατη σερί «σαλατιέρα».