Αδιανόητη η ιστορία που εξελίσσεται εδώ και μερικές ώρες με την «πραξικοπηματική» αλλαγή του διαιτητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη. Αυτή του Πολωνού Ρατσκόφσκι που έγινε… Διαμαντόπουλος μιας και η ΕΠΟ όπως επίσημα ανακοίνωσε είδε μερικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που εστάλησαν σε εκείνη από τις δύο ομάδες!

Ναι, είναι αδιανόητο όλο αυτό. Και πραγματικά αν δεν πάρει και τώρα θέση η UEFA μάλλον δεν υπάρχει και κανένα νόημα να κουβεντιάζουμε για τις συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League. Εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ και για να μην νομίζει κανείς ότι παριστάνω τον ντετέκτιβ:

Η ΕΠΟ στις τέσσερις παρά εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία μας λέει ότι «Κατόπιν κοινού αιτήματος μέσω επιστολών που εστάλησαν από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και Άρης σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επεισόδιο των αξιωματούχων διαιτησίας του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Άρης, η ΚΕΔ/ ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αντικατάσταση τους με Έλληνες διαιτητές».

Μας ενημερώνει δηλαδή σαν ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι έλαβε κάποιες επιστολές από τις δύο ομάδες που παίζουν σε λίγο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και ότι στις επιστολές αυτές οι ομάδες παραθέτουν δημοσιεύματα από ιστοσελίδες που λένε ότι ο Πολωνός διαιτητής μέθυσε, τσακώθηκε κλπ…

Δηλαδή η ΕΠΟ μας λέει ότι δεν ήξερε τι έχει γίνει; Ότι από χθες το βράδυ που έφτασε στην Ελλάδα ο Πολωνός διαιτητής ούτε κάποιος τον παρέλαβε στο αεροδρόμιο, ούτε κάποιος διαπίστωσε αν είναι μεθυσμένος ή αν τσακώθηκε; Ότι μαθαίνει για την ιστορία αυτή από τις ομάδες, που με τη σειρά τους την έμαθαν από τα sites;

Και αν είναι έτσι, τότε γιατί ο Πολωνός διαιτητής λέει ότι το πρωί μίλησε με τον Μπένετ o οποίος πήγε στο ξενοδοχείο να τους δει: «Μείναμε στο ξενοδοχείο, το πρωί είμαστε στο ξενοδοχείο, συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής της Ελληνικής διαιτησίας τον κύριο Μπένετ, συζητήσαμε μαζί του, του εξηγήσαμε τα πάντα και είναι απόλυτα ψευδές ότι πήγαμε οπουδήποτε. Συζητήσαμε φυσιολογικά μαζί του. Ότι είμαστε ήρεμοι, ότι δεν είμαστε μεθυσμένοι…» είπε ο Ρατσκόφσκι.

Άρα λοιπόν προφανώς ο Μπένετ ήξερε την ιστορία ή έστω την εκδοχή του Πολωνού από το πρώι. Και η ΚΕΔ προφανώς ενημέρωσε την ΕΠΟ. Άρα η ΕΠΟ δεν μπορεί να το έμαθε από τις επιστολές της ΑΕΚ και του Άρη.

Με την ευκαιρία; Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν θεσμοί. Και υπάρχει και ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθείται κατά γράμμα. Η ΕΠΟ ανήκει στην UEFA, οι ομάδες υπάγονται στον συνεταιρισμό της Super League. Ενημέρωσε κανείς την UEFA από την ΕΠΟ για όλο αυτό; Ενημέρωσαν οι ομάδες της Λίγκα; Δεν θα έπρεπε όλη η συνεννόηση να αφορά τη Λίγκα, την ΕΠΟ και την UEFA;

Και είναι και κάτι ακόμη: Η ΕΠΟ λέει ότι έθεσαν κοινό αίτημα οι δύο ΠΑΕ>. Εδώ στο 10 όμως ο Θοδωρής Καρυπίδης το διαψεύδει. Που είναι οι επιστολές των δύο ομάδων; Ποιος τις υπογράφει; Ποιος επικοινώνησε με ποιον;

Αυτά δεν γίνονται ούτε σε πρωτάθλημα τάβλι, όχι σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί κάποιος να μιλά σοβαρά για ποδόσφαιρο με αυτούς του ανθρώπους.

Τους ίδιους που τη Πέμπτη έγιναν… θέατρο σκιών με την υπόθεση του Κόβατς που τελικά τραυματίστηκε το βράδυ για να προκύψει αξημέρωτα ο elite διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Τους ίδιους που μόλις χθες έγιναν ρεζίλι από την Αστυνομία της Κύπρου διότι ανακοίνωσαν τελικό κυπέλλου στη Λευκωσία χωρίς να έχουν ενημερώσει τις αρχές της χώρας.

Δεν είναι πλέον αστείο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ειδικά με την πόλωση που υπάρχει και την τοξικότητα που τελικά ξεκινά από το ίδιο το πάρκο Γουδή.

Πηγή: to10.gr