Καθαρά φαβορί προέκυψαν από τους δύο πρώτους προημιτελικούς στο Champions League. Οι νίκες των Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπάγερν (3-0) στο «Etihad» και Ίντερ επί της Μπενφίκα (2-0) στο «Λουζ» της Λισαβόνας δεν δίνουν απλώς το αριθμητικό πλεονέκτημα στις δύο ομάδες, αλλά αναδεικνύουν και την ανωτερότητά τους στο τερέν. 

Ειδικά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε παρέλαση απέναντι στο συγκρότημα του Τόμας Τούχελ, στο σημείο που η κοινότοπη φράση «η ήττα κολακεύει τους ηττημένους» να αντανακλά την αλήθεια για ό,τι έγινε στο Μάντσεστερ το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. 

Το σκορ άνοιξε ο Ρόδρι με γκολάρα στο 27', ο Μπερνάρντο Σίλβα, ύστερα από λάθος του χαώδους τη Μεγάλη Τρίτη Νταγιό Ουπαμεκανό, πέτυχε το δεύτερο στο 70', ενώ όπως δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή και η νηστεία από τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έβαλε το 45ο γκολ του με τη φανέλα των «πολιτών», σε 39 ματς για όνομα του Θεού, με μια κλασική ιπτάμενη προβολή στο 76'. 

Σε ό,τι αφορά το ματς της Πορτογαλίας, ήταν ένα κλασικό ιταλικό βράδυ, από αυτά τα... ωραία, που ο αντίπαλος εκκρίνει τόνους αδρεναλίνης και τεστοστερόνης και κάνει ελάχιστες ευκαιρίες, που η ομάδα από τη χώρα της Μεσογείου μοιάζει να υποφέρει και τελικά το σκορ είναι 2-0 υπέρ της. 

Η Ίντερ με αυτό το σκορ νίκησε: στο 51' ο Νικολό Μπαρέλα άνοιξε το σκορ, στο 82', ύστερα από χέρι του Ζοάο Μάριο που τσεκαρίστηκε στο VAR, ο Ρομέλου Λουκάκου «έγραψε» το τελικό σκορ με πέναλτι. 

Το πανόραμα των πρώτων προημιτελικών ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τετάρτη. Ιταλικός εμφύλιος ενόψει στο «Σαν Σίρο», με τη Μίλαν να αντιμετωπίζει τη Νάπολι, η οποία βλέπει την πρόσφατη συντριβή της από τους «ροσονέρι», 4-0 στο «Diego Maradona», για τη Serie A, να... αχνίζει στην κατσαρόλα της συνείδησής της. Επιπλέον, στο «Μπερναμπέου» η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι, στην τρίτη διαδοχική φορά που οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διπλά παιχνίδια. Το 2021, οι «μπλε» πέρασαν τους «μερένχες» με σχετική ευκολία στους ημιτελικούς και κατέκτησαν το Champions League, πέρυσι, σε έναν αλησμόνητο δεύτερο προημιτελικό, όταν η Τσέλσι νίκησε 3-1 στο «Μπερναμπέου» πριν αποκλειστεί στην παράταση, το ίδιο έκανε η Ρεάλ, που κατέκτησε το τρόπαιο. Ώρα έναρξης των δύο παιχνιδιών είναι οι 22:00. 

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου 3-0


























Μπενφίκα-Ίντερ 0-2