Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Νίκολας Τζάρι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του.

 Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που έχει κατακτήσει τα δύο προηγούμενα τουρνουά στο Μόντε Κάρλο, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Χιλιανού αντιπάλου του με 6-3, 6-4 σε 93 λεπτά.

 Ο Τσιτσιπάς περιμένει πλέον να αντιμετωπίσει στους προημιτελικούς τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Αμερικανού Τέιλορ Φριτζ (Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη) και του Τσέχου Γίρι Λεχέτσκα (Νο 42).

 Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο αντίπαλοι κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο γκέιμ στο πρώτο σετ. Τότε ο Τσιτσιπάς έκανε «break» στον Τζάρι και προηγήθηκε 4-2, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και πήρε το πρώτο σετ με 6-3.

 Στο δεύτερο σετ και με το σκορ στο 2-2, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «έσπασε» αρχικά το σερβίς του Τζάρι και ακολούθως κράτησε το δικό του για να προηγηθεί 4-2.

 Στη συνέχεια οι δύο «μονομάχοι» κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να πάρει το δεύτερο σετ με 6-4 και να πανηγυρίσει τη νίκη ύστερα από έναν αγώνα που κράτησε κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα.