Ετοιμη να αλλάξει την έδρα του φετινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη φέρεται να είναι η UEFA λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για πολιτικές αναταραχές ενόψει των τουρκικών εκλογών, στις 14 Μαϊου, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Δύο φορές στα τρία προηγούμενα χρόνια είχε προγραμματιστεί ο τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης να φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινόπουλη. Ωστόσο η λαίλαπα του κορoναϊού ακύρωσε τα σχέδια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η πρώτη φορά ήταν το 2020 όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχτηκε από το final 8 που διοργανώθηκε στη Λισαβόνα.

Την επόμενη χρονιά η αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Τουρκία τοποθέτησαν τη χώρα στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας. Οι φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι με αποτέλεσμα η UEFA να αναγκαστεί ξανά να μεταφέρει ξανά την έδρα στην Πορτογαλία, αυτή τη φορά στο Πόρτο.

Πέρυσι ο τελικός είχε οριστεί για την Αγία Πετρούπολη, ωστόσο η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποχρέωσε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αλλάξει εκ νέου την έδρα, μεταφέροντας την στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού.

Προς το παρόν η UEFA εμφανίζεται καθησυχαστική και σύμφωνα με τον Independent ο τελικός θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Το γεγονός όμως ότι οι εκλογές απέχουν από τον τελικό μόλις έναν μήνα (14 Μαϊου-10 Ιουνίου) κρατά σε εγρήγορση τα στελέχη της UEFA και ετοιμάζουν εναλλακτικές λύσεις της τελευταίας στιγμής.