Θέσφατο, ότι από την κλήρωση μιας διοργάνωσης μπορεί να εξαχθούν συμπεράσματα, δεν είναι, πάντως η Εθνική ομάδα θα μάθει το επόμενο Σάββατο, 29 Απριλίου, τους αντιπάλους της για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε τρεις ασιατικές χώρες, Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία, από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, με Ιταλία, Γερμανία και Βραζιλία, δηλαδή με ομάδες που αποκλείεται να πέσει στον όμιλο. 

Μόνο από το πρώτο, το πέμπτο και το έβδομο γκρουπ μπορεί να πάρει αντίπαλο η Εθνική. Θα δημιουργηθούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι δύο πρώτες θα περάσουν. Θα φτιαχτούν, τότε, τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, εκ των οποίων θα περάσουν επίσης οι δύο πρώτες και θα ξεκινήσουν τα νοκ άουτ από τα προημιτελικά. 

Στην ΕΟΚ θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι η κλήρωση θα ήταν καλή αντικειμενικά, αν έπαιρναν την οικοδέσποινα ομάδα των Φιλιππινών από το πρώτο γκρουπ και όχι μία εκ των Ισπανίας, ΗΠΑ και Αυστραλίας (η δεύτερη καλύτερη δυνατή επιλογή). Στο πέμπτο γκρουπ, μεταξύ Ιράν, Δομινικανής Δημοκρατίας, Νέας Ζηλανδίας και Φινλανδίας, η χειρότερη κλήρωση θα είναι η τελευταία, ενώ στο έβδομο οι τέσσερις ομάδες είναι οι Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού. 

Τέσσερις όμιλοι, από τον 1ο ως τον 4ο, θα γίνουν στη Μανίλα των Φιλιππίνων, άλλοι δύο στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και άλλοι δύο στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο: Φιλιππίνες, Ισπανία, ΗΠΑ, Αυστραλία
2ο: Γαλλία, Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία
3ο: ΕΛΛΑΔΑ, Ιταλία, Γερμανία, Βραζιλία
4ο: Καναδάς, Βενεζουέλα, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο
5ο: Ιράν, Δομινικανή Δημοκρατία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία
6ο: Κίνα, Λετονία, Μεξικό, Γεωργία
7ο: Ιορδανία, Ιαπωνία, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού
8ο: Λίβανος, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν, Πράσινο Ακρωτήρι