Ενώ το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ στο «Etihad», προγραμματισμένο για τις 26 Απριλίου, υπολογιζόταν ότι θα στερούσε, σε περίπτωση ήττας, το περιθώριο άλλης μίας απώλειας για τους «κανονιέρηδες», είναι πλέον μάχη τίτλου. Η Σίτι, που παίζει το Σάββατο (18:45) απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (το άλλο παιχνίδι είναι το Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή στις 18:30), είναι πια μόλις πέντε πόντους πίσω από τους «κανονιέρηδες», 75 έναντι 70, ωστόσο έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, δηλαδή 30 έναντι 32. Τα συνολικά παιχνίδια κάθε ομάδας στην Premier League είναι 38. 

Σε περίπτωση νίκης, λοιπόν, θα φτάσει τους 73 και θα έχει την ευκαιρία να την προσπεράσει και να πάρει διαφορά. Η Άρσεναλ πρέπει οπωσδήποτε να μη χάσει από το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα

Με το 3-3 επί της Σαουθάμπτον στο «Emirates» το βράδυ της Παρασκευής, η Άρσεναλ έφτασε τις τρεις διαδοχικές ισοπαλίες, ύστερα από τα 2-2 με τη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Χαμ. Μάλιστα, οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα δεν ηττήθηκαν αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ 3-1, επειδή ο Μάρτιν Όντεγκααρντ στο 88' και ο Μπουκαγιό Σάκα στο 90+1' σκόραραν. 

Η Σαουθάμπτον προηγήθηκε 2-0 στο 14' με γκολ των Κάρλος Αλκαράθ και Θίο Γουόλκοτ, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι στο 20', ενώ το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε στο 66' ο Ντούγε Τσαλέτα-Τσαρ.