Γκολ και θέαμα κέρασε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς με κόσμο στο πλάι του (σ.σ.: αφού με τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ είναι τιμωρημένος και θα γίνει με κλειστές πόρτες) υποδεχόμενος τον Βόλο για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Ο… απερχόμενος πρωταθλητής συνέτριψε με 5-0 την ομάδα της Μαγνησίας σ’ ένα ιδιαίτερο ματς που σίγουρα αλλιώς το περίμεναν άπαντες όταν βγήκε το πρόγραμμα των πλέι οφ κι αλλιώς διεξήχθη. Μοιάζει σίγουρο πως όλοι όσοι είδαν το ματς από κοντά ή το είδαν από την τηλεόραση έκαναν την ίδια σκέψη: γιατί να μην έχει εφευρεθεί το ελιξήριο της νεότητας ώστε ο Βαλμπουενά να μείνει στον Ολυμπιακό ως παίκτης για άλλα 10 χρόνια;

Ο Γάλλος που οδεύει προς τη συμπλήρωση 39 χρόνων ζωής (και πιθανώς αυτό να ήταν το τελευταίο του ματς μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού που τον αποθέωσε όταν έγινε αλλαγή) ήταν χάρμα ιδέσθαι για όσο άντεξε. Πήρε από την αρχή από το… χέρι τους ερυθρόλευκους και τους οδήγησε στη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για τη διατήρηση της 3ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Προφανώς κι αυτή η 5άρα γλύκανε κάπως τον κόσμο που πικράθηκε πολύ φέτος αλλά και στα προηγούμενα ματς αλλά φυσικά δεν είναι και για να ενθουσιάζεται κανείς αφού ο Ολυμπιακός τα έβαλε απέναντι στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος…

Φουλ του… 10 πάλι και φρεσκάρισμα ο Ανιγκό

Παρότι δεν έχει λειτουργήσει καθόλου στα «μεγάλα» ματς η 11άδα με τα τρία 10άρια ο Ζοζέ Ανιγκό επέμεινε και κόντρα στο Βόλο βάζοντας ταυτόχρονα από το ξεκίνημα του ματς και Βαλμπουενά και Φορτούνη και Μπιέλ. Ο Γάλλος υπηρεσιακός φρέσκαρε πολύ την 11άδα αφού πέρα της -αναγκαστικής- παρουσίας του Τζολάκη στα δοκάρια λόγω του τραυματισμού του Πασχαλάκη, έβαλε και Ραμόν αριστερά στην άμυνα και Ντόη δίπλα στον Σωκράτη και Κασάμι δίπλα στον Εμβιλά.

Οι επιλογές του Μπράτσου, η ατυχία του Σιέλη

Ο φιλοξενούμενος τεχνικός, Κώστας Μπράτσος, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3 έχοντας στο τέρμα τον Κότνικ και στην άμυνα, από αριστερά προς τα δεξιά τους Σάι, Σιέλη, Πίρινεν και Τάχατο. Στη μεσαία γραμμή την 3άδα συνέθεταν οι Μεταξάς, Γκάγκι και Τσοκάνης και στην επίθεση βρίσκονταν οι Τσιρίνος, Ντέλετιτς και Πιρές. Με την έναρξη του β’ μέρους ο κόουτς του Βόλου είχε την ατυχία να χάσει τον Σιέλη που αποχώρησε τραυματίας (σ.σ.: οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θλάση) ενώ απογοητευμένος αντικατέστησε και τους Πιρές και Γκάγκι.

Φουλ επίθεση από την αρχή

Μόλις στο 3′ ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από το γκολ όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κασάμι που ξεχάστηκε από την άμυνα του Βόλου, βρέθηκε μόνος προ κενής εστίας στη μικρή περιοχή αλλά η προβολή με το δεξί έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Κασάμι βρέθηκε και πάλι σε θέση γκολ αλλά το αριστερό πλασέ του Ελβετού από το σημείο του πέναλτι (μετά από έξοχη ασίστ του Βαλμπουενά) απέκρουσε με το πόδι ο Κότνικ.

Ο Βόλος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή του Ολυμπιακού στο 14′ με τον Πιρές να κάνει δεξί συρτό σουτ εντός μεγάλης περιοχής και αριστερά και τον Τζολάκη να μπλοκάρει. Καλές στιγμές είχε ο Ολυμπιακός και στο τρίλεπτο 17′-18′-19′ αρχικά με τον Μπακαμπού (σουτ από τη μεγάλη περιοχή ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ) και ύστερα με τον Φορτούνη (αριστερό σουτ εντός περιοχής η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων).

Το πρώτο ο Ντόη

Η… φαρμακερή ήταν η 3η ευκαιρία του διαστήματος αυτού αφού το γκολ ήρθε για τους ερυθρόλευκους στο 19′ σε μια ευκαιρία που δημιουργήθηκε ξανά από στημένη μπάλα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Βαλμπουενά διαγώνια δεξιά εκτός μεγάλης περιοχής και ο Ντόη έκανε το 1-0 με προβολή με την εξωτερική πλευρά του δεξιού ποδιού του. Οι γηπεδούχοι είχαν επιθετική διάθεση και έξι λεπτά μετά διπλασίασαν το προβάδισμά τους. Στο 25′ ο Βαλμπουενά άδειασε έξοχα τον Τάχατο από αριστερά και σέρβιρε ξανά έτοιμο γκολ στον Κασάμι που αυτή τη φορά δεν απώλεσε την ευκαιρία πλασάροντας εύστοχα για το 2-0.

Βγήκε δειλά ο Βόλος, έγινε το 3-0 στο 45′

Μετά το 2ο γκολ του Ολυμπιακού ο Βόλος άρχισε να… ξεμυτίζει με μεγαλύτερη συχνότητα και σε συνδυασμό με τις στροφές που έριξαν οι Πειραιώτες το ματς έγινε πιο ισορροπημένο. Ωστόσο το μοναδικό γκολ που «είχε» το ματς ως το φινάλε του ημιχρόνου ήρθε ξανά από τους γηπεδούχους. Ο Φορτούνης έκλεψε ωραία τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και αφού έφτασε ως τη μεγάλη περιοχή τροφοδότησε δεξιά τον Μπιέλ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πρώτα δοκάρι μετά γκολ ο Μπακαμπού

Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετική διάθεση και στο β’ ημίχρονο και στο 50′ άγγιξε το 4ο γκολ αλλά η κοντινή προβολή του Μπακαμπού, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά από δεξιά, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι κοντά στη δεξιά συμβολή. Ό,τι δεν κατάφερε στο 50′ ο φορ των Πειραιωτών πέτυχε στο 61′ με διαγώνιο πλασέ και μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μπιέλ που κατέγραψε ασίστ.

Μετά τα 4 γκολ, 4πλή αλλαγή ο Ανιγκό και 5ο ο Ελ Αραμπί!

Κι αφού τα πάντα είχαν κριθεί ο Ζοζέ Ανιγκό θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες και να μην επιβαρύνει περισσότερο κάποιους από τους βασικούς εν όψει και ΑΕΚ. Έτσι στο 67′ έκανε μαζεμένες 4 αλλαγές. Ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του Μπακαμπού, ο Μασούρας του Φορτούνη, ο Βρουσάι του Βαλμπουενά και ο Σαμασέκου του Εμβιλά. Και δύο λεπτά μετά, στο 69′, οι 3 από τους 4 παίκτες που μπήκαν συνεργάστηκαν για το 5ο γκολ!

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ο Βρουσάι έδωσε στον Μασούρα εκείνος σέντραρε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου όπου καιροφυλακτούσε ο Ελ Αραμπί για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με ένα… τσίμπημα της μπάλας. Αυτό ήταν το προ-τελευταίο άξιο αναφοράς ως το φινάλε του ματς. Το τελευταίο ήταν η επιστροφή στη δράση του Μπουτούτσι αφού ο Ανιγκό τον έβαλε στο γήπεδο στο 80′ αντί του Μπιέλ.

Πηγή: sportday.gr