Ο Κώστας Σλούκας  με μυθικό buzzer beater σφράγισε την αδιανόητη εμφάνισή του και έδωσε το διπλό στην ομάδα του και το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά. Πλέον ο Ολυμπιακός είναι μια ανάσα μακρία από το Final Four του Κάουνας!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ προσπάθησε όσο ποτέ άλλοτε να σταματήσει την πρώην ομάδα του με τον Νικ Καλάθη και τον Μάρκο Γκούντουριτς να μοιάζουν να τελειώνουν τη δουλειά στο τελευταίο λεπτό παρά τη μεγάλη ανατροπή των ερυθρόλευκων με τα μεγάλα σουτ του Βεζένκοφ και τα τελειώματα του Μπλακ. Ο Σλούκας, όμως, ήταν ανίκητος!

Τάιλερ Ντόρσεϊ αποφασισμένος να τιμωρήσει την πρώην ομάδα του

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στην επίθεση τροφοδοτώντας τον Σάσα Βεζένκοφ με τον MVP να προσπαθεί να εκτελέσει στο… δευτερόλεπτο προτού τον μαρκάρει ο Χέιζ-Ντέιβις. Η Φενέρ όμως ακούμπησε την μπάλα στον Τζεκίρι με τον Νιγηριανό σέντερ να κάνει ζημιά στους ερυθρόλευκους μαζί με τον Ντόρσεϊ καθώς οι δυο τους ήταν υπεύθυνοι για τους πρώτους 15 πόντους της ομάδας τους.

Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε περισσότερο από ότι στο Φάληρο άμυνα με αλλαγές κάτι που οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν προς το τέλος του δεκαλέπτου. Τα ριμπάουντ είχαν ισορροπήσει σε σχέση με τα παιχνίδια του Φαλήρου όμως τα ποσοστά σε δίποντο (6/14) και τρίποντο (1/5) ήταν κάκιστα γι’ αυτό και οι Τούρκοι προηγήθηκαν με +6 (21-15) στο τέλος του δεκαλέπτου με εντυπωσιακό buzzer-beater του Χέιζ-Ντέιβις.

Το πρόβλημα στα δίποντα συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τον Μπλακ να μην καταφέρνει να βρει το δρόμο προς το καλάθι της Φενέρ η οποία το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας διψήφια διαφορά χάρη σε τρίποντο του Ντόρσεϊ (26-15).

Ο ομογενής γκαρντ ήθελε να τιμωρήσει την πρώην ομάδα του όμως το ίδιο ήθελε να κάνει και ο Κώστας Σλούκας με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να καθοδηγεί μαεστρικά τη «δεύτερη πεντάδα» η οποία γύρισε ολοκληρωτικά το παιχνίδι (28-29) με καλάθι του Παπανικολάου που είχε αντικαταστήσει τον Λαρεντζάκη των 3 φάουλ.

Ο Ιτούδης άνοιξε το ροτέισιον απαντώντας στον Μπαρτζώκα με τον Κάρσεν Έντουαρντς να προσπαθεί να αλλάξει ξανά το παιχνίδι μέσω των προσωπικών του φάσεων, όμως ο Σλούκας ήταν ασταμάτητος είτε εκτελώντας είτε δημιουργώντας. Η ελληνική ομάδα ήλεγξε και τα ριμπάουντ με τον Πίτερς να κάνει εξαιρετική δουλειά και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με +3 (35-38).

Η Φενέρ κράτησε τον Ολυμπιακό μόλις στους 7 πόντους και ανέκτησε το προβάδισμα
Ο Σάσα Βεζένκοφ το είχε πάρει προσωπικά ειδικά τις στιγμές που έβρισκε απέναντί του κάποιον άλλον εκτός του Χέιζ-Ντέιβις όμως δεν του βγήκε στις αρχές της τρίτης περιόδου εκεί που η Φενέρ βρήκε ένα σερί 10-2 κρατώντας τον Ολυμπιακό μόλις στους δύο πόντους για 6 ολόκληρα λεπτά.

Ο Παπανικολάου είχε εξαφανιστεί, ο Κέινααν ήταν πάντα καλά κλεισμένος και οι Γουόκαπ και Φαλ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν γι’ αυτό επιστρατεύτηκαν οι Σλούκας και Πίτερς προκειμένου να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό. Η ζημιά περιορίστηκε, όμως η Φενέρ ήταν σε κυρίαρχη θέση ενόψει τέταρτου δεκαλέπτου (51-45).

Ο Κώστας Σλούκας κρατούσε μόνος του τον Ολυμπιακό και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Όμως δεν υπήρχε κανένας άλλος σε θέση να βοηθήσει πραγματικά τον ηγέτη της ομάδας με τον Ιτούδη να προσαρμόζεται πάνω του χτυπώντας τον με τον Έντουαρντς στην άμυνα και βάζοντάς του τον Πιερ να ξεκινά πάνω του στην επίθεση.

Τότε εμφανίστηκαν ΜακΚίσικ και Μπλακ οι οποίοι έδωσαν το σύνθημα και στους υπόλοιπους με τον Σάσα Βεζένκοφ να ολοκληρώνει ακόμη μια ερυθρόλευκη ανατροπή (60-61) που βασίστηκε στην εξαιρετική άμυνα και το διάβασμα του παιχνιδιού στην επίθεση. Τότε ο Ιτούδης πήρε τάιμ άουτ και το παιχνίδι ξεκινούσε από την αρχή για τα τελευταία 3:49′.
Ο Βεζένκοφ ολοκλήρωσε ένα 13-0 του Ολυμπιακού όμως ο Ντόρσεϊ σταμάτησε με γκολ-φάουλ το ερυθρόλευκο σερί. Ο ομογενής γκαρντ απαντούσε στα μαγικά του Σλούκα και ο Νικ Καλάθης εκτέλεσε τους ερυθρόλευκους μετά από ασίστ του Τάιλερ για το 69-66. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα καθώς μετά το τρίποντο έστειλε τον Μπλακ στις βολές.

Πήγε να του… γλιστρήσει η νίκη, όμως ο Σλούκας ήταν ανίκητος!

Ο Γουόκαπ γύρισε για να κυνηγήσει τον Ντόρσει, η άμυνα βγήκε και ο Βεζένκοφ έβαλε ένα αδιανόητο τρίποντο… από το σπίτι του ισοφαρίζοντας το παιχνίδι και δίνοντας ελπίδα στην ομάδα του. Η άμυνα βγήκε ξανά όμως ο «Θωμάς» έχασε μόνος του την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μάρκο Γκούντουριτς έκανε το 71-69 με 3,9 δευτερόλεπτα στο ρολόι.

Ο Σλούκας με αδιανόητο μπάζερ μπίτερ τρίποντο από τα σχεδόν… εννέα μέτρα και με τον Χέιζ-Ντέιβις κρεμασμένο πάνω του έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό μέσα στην Πόλη του!


3842552
3842906
3842944
3842955

5878387
5878440
5878550
5878563