Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την αποτυχία μετά τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ από τους Μαϊάμι Χιτ, που τέρματισαν όγδοοι στη βαθμολογία, εξακολουθούν να συζητούνται στον κόσμο του αθλητισμού.



 Ο Κάρλο Αντσελότι και ο Λιούις Χάμιλτον, μεταξύ άλλων, έχουν αποθεώσει τον Έλληνα σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά δεν συμφωνούν όλοι με τον Γιάννη ότι ο αποκλεισμός στον πρώτο γύρο δεν είναι αποτυχία. Ένας από αυτούς είναι ο Σακίλ Ο'Νιλ.

 «Όταν διαφημίζεσαι ως ο καλύτερος, αναμένεται να κερδίσεις- αν δεν το κάνεις, είναι αποτυχία. Δεν είναι κακό. Δεν είμαι αποτυχημένος ως παίκτης, αλλά απέτυχα στην πόλη και την ομάδα και απέτυχα να φτάσω στα επιτεύγματά μου. Τελεία και παύλα. Σημείο μηδέν», δήλωσε ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και ένας από τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών, στο The Big Podcast with Shaq.

  «Έτσι, κέρδισε πριν από δύο χρόνια και όλοι ξέρουμε ότι όταν κερδίζεις, τι περιμένουν από εσένα να κάνεις; Να κάνεις back-to-back. Να κερδίσεις ξανά. Έχασαν στον δεύτερο γύρο, εντάξει, αλλά επέστρεψαν με εκδίκηση. Είσαι το νούμερο ένα που υπάρχει. Και μετά χάνεις από τον όγδοο. Δεν μπορείς να χάσεις από οποιονδήποτε όγδοο και να πεις ότι δεν είναι αποτυχία. Είναι αποτυχία», πρόσθεσε ο Σακ.

 Παρόλα αυτά, ο Ο'Νιλ δεν το βλέπει ως κακό και διαβεβαιώνει ότι οι μεγαλύτεροι αθλητές χρησιμοποιούν την αποτυχία ως κίνητρο.

 «Το πρόβλημα είναι ότι όταν ακούς τη λέξη αποτυχία, υπάρχει τόση αρνητικότητα στον κόσμο, που οι άνθρωποι πηγαίνουν στον πάτο. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι μεγαλύτεροι από εμάς έχουν αποτύχει. Οι μεγάλοι απολαμβάνουν την αποτυχία σε αυτή τη δουλειά του αθλητισμού», κατέληξε ο Σακίλ Ο' Νιλ.