Δεν έχει τέλος η… κωμωδία της ΕΠΟ με τη διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου. Και το σημαντικότερο; Δεν υπάρχει και ίχνος ντροπής για μια υπόθεση που διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και μήνες. Το απόγευμα της Τρίτης, 9 Μαΐου, ο Τάκης Μπαλτάκος ζήτησε και πήρε από την Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων (εκείνη που πέρσι είχε βάλει από το… φεγγίτη εννέα ομάδες στο πρωτάθλημα της Super League 2, δίχως άδεια) το δικαίωμα να ρωτήσει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για το πού (και πότε) θα γίνει ο τελικός. Εξέλιξη που έφερε την άμεση αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η επιστολή που απέστειλε άλλωστε ο πρόεδρος της Super League (και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ) τα… λέει όλα.

«Δεν παρέχω καμία εξουσιοδότηση σε κανέναν να προβεί σε οποιαδήποτε "διαβούλευση" με οποιονδήποτε για ένα θέμα που ρυθμίζεται περιοριστικά στην Προκήρυξη του Κυπέλλου και σε κάθε περίπτωση δεν εναπόκειται σε κανενός είδους "έγκριση" από τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Έχετε εξευτελίσει κάθε διαδικασία και θέλετε τώρα να μετατρέψετε τον Τελικό σε ένα αντικείμενο προσωπικού παζαριού και συνδιαλλαγής. Η απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνο από την Εκτελεστική Επιτροπή αφού παρατεθούν όλες οι "προτάσεις" στις οποίες αναφέρεστε εφόσον επιτρέπονται από την Προκήρυξη, χωρίς καμία διαπραγμάτευση» ήταν το μήνυμα, λιτό και κατανοητό, από τον ισχυρό άνδρα του Συνεταιρισμού μπροστά σε αυτό το ακόμα ένα νομικό «μαγείρεμα» από πλευράς της Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα η ΕΠΟ ανέβαλλε για την Παρασκευή την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της για το θέμα. Ήταν η δεύτερη σερί αναβολή και εμμέσως η επιβεβαίωση του αυτονόητου φιάσκου: Η απόδειξη πως σήμερα 9 Μαϊου δύο εβδομάδες πριν από τον προγραμματισμένο τελικό δεν ξέρουμε όχι σε ποιο γήπεδο θα γίνει αυτό το ματς, αλλά ούτε καν τη χώρα που θα διεξαχθεί. Σημειωτέον πως η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, οι δύο φιναλίστ δηλαδή, ως εδώ δεν έχουν βγάλει… τσιμουδιά για το γεγονός ότι τυπικά ο τελικός είναι να διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες (24/5) αλλά πρέπει να μαδήσουν… μαργαρίτα για να προβλέψουν ότι κάπως, κάπου τέλος πάντων θα γίνει… Και η σιωπή καμιά φορά είναι χρυσός. Δεν υπάρχει άλλωστε σχετικό προηγούμενο, να εμφανίζεται μια Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων που επί της ουσίας δίνει το δικαίωμα στις ομάδες να αποφασίσουν και τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του τελικού. Ο απόλυτος εξευτελισμός της Ομοσπονδίας, και κάθε κανονικής διαδικασίας.

Η ΕΠΟ έφτασε πλέον στο σημείο να παρακαλά τις αντίστοιχες της Ρουμανίας και της Πολωνίας (τώρα προβάλλει ως το νέο φαβορί, ότι ήταν δηλαδή χθες η Αλβανία). Την ίδια στιγμή κάνει μια νέα απόπειρα να μεταπείσει τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, μήπως τελικά το ματς γίνει χωρίς θεατές στο «Πανθεσσαλικό». Υπενθυμίζουμε ότι με βάση την προκήρυξη που η ίδια η ΕΠΟ σχημάτισε και υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι ο τελικός ανάμεσα σε μια ομάδα του Βορρά και μια του Νότου μπορεί να γίνει μόνο «στο Πανθεσσαλικό ή σε γήπεδο της αλλοδαπής». Σε άλλη περίπτωση, οποιοσδήποτε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο στέλνει όλη την Ομοσπονδία (την Εκτελεστική της Επιτροπή) στο σπίτι της.

Πηγή: to10.gr